hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Prada’ nın sinema tutkusu

    28.01.2022 Cuma | 13:13Son Güncelleme:

    Ünlü İtalyan modacı Miuccia Prada oldum olası kendisini sinema dünyasının içerisinde hissetmiştir. Özellikle Hollywood yıldızlarını giydirme konusunda üzerine yoktur. Zaten Oscar ödül törenlerinde Kırmızı Halı’da adına sık sık rastlanır. Tasarımları genellikle beğenilir, hatta kıskanılır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2006 yılında David Frankel’in yönettiği Meryl Streep, Anne Hathaway ve Emily Bunt’un başrollerini paylaştığı ‘The Devil Wears Prada’ (Şeytan Prada Giyer) filmi ile adı sinema alanında daha da ün kazanmıştır.

    İçinde bulunduğumuz ay Milano’da düzenlenen geleneksel Moda Haftasına başta ‘Kral George’ Giorgio Armani olmak üzere pek çok İtalyan stilist Omicron salgınını mazeret göstererek katılmadı.

    2022 sonbahar - kış erkek kreasyonlarını podyuma süren Miuccia Prada ve ortağı Raf Simons Hollywood’un tanınmış yüzlerini defileye davet etti. Moda dünyasında sinema oyuncuları ile uyum sağlama aslında tanıtım ve reklam için bulunmaz bir iş birliği fırsatıdır.

    Bilim kurgu meraklısı Miuccia Prada adına kurduğu vakfın merkezinde adeta Matrix filmi seti gibi hazırladığı defile salonunda ön sıralara Los Angeles’ten özel uçaklarla getirttiği Jeff Goldblum, Kyle Machlan ve Asa Buttersfield oturturken yeni kreasyonlarında bu kez siluetlerle oyunu tercih etmiş görünüyor. Teknik moher kumaşlara özen gösteren ünlü modacılar iş kıyafetleri için de kruvaze rengarenk paltolar, ceketler ve abartılı geniş omuzlarla dikkat çekerken erkekler için futurist kavramını sanki irdeliyor. Yine sinema dünyasının genç ve dinamik yeni aktörleri Thomas Brodie - Sangster, Louis Partridge, Ashton Sanders, Damson İdris, Tom Mercier ve Filippo Scotti’yi podyuma süren Miuccia Prada, Pandemi sırasında görevini başarıyla kazasız yapmış olmanın mutluluğunu yaşayarak harıl harıl 27 Mart’ta düzenlenecek Oscarlar törenine hazırlanıyor.