hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Putin’in Marinella’sı 

    11.05.2022 Çarşamba | 17:34Son Güncelleme:

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 9 Mayıs 2. Dünya Savaşında Nazi Almanya’sının yenilgisinin 77. Zafer Gününde ki askeri resmi geçitte taktığı kravat törene damgasını vurdu. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi eski kankası Vladimir Putin’e o kravatı kendisinin armağan ettiğini  bir televizyon programında öne sürdü.  

    O koyu lacivert kravat İtalya’nın dünyaca tanınmış kravat atölyesi ‘Marinella’ da özenle yedi kat olarak dikilmişti. ‘Marinella’ aslında erkek giyiminin şıklığında prestij olarak bilinir ve devlet adamları dışında, iş insanları, sanatçılar ve zenginler tarafından tercih edilir. 

    1914 yılında Napoli’de küçük bir atölyede gömlek dikimiyle başlayan Marinella’ nın öyküsü daha sonra kendisini ünlü yapacak kravat üretimi ile dünya çapında tanınacaktı. 

    Putin’in Marinella’sı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kravat kelimesinin Hırvat ülkesinden geldiğini biliyoruz. Zaman zaman yarışmalarda kravat adının nereden geldiği sorulur. Kravat  Hırvat askerlerinin düğümle boyunlarına bağladığı ipek kumaştır. Fransızca karşılığı sözlüklerde ‘Boyun bağı’ olarak geçer. Tekrar ‘Marinella’ya dönersek. İlk kullanan İtalya Kraliyet ailesi mensupları olurken Onları İtalya dışında İngiliz eski Başbakanlardan Winston Churchill dünyaya tanıtmıştı. 

    Yakın zamanda FİAT Otomobilleri Fabrikasının sahiplerinden Gianni Agnelli, Yunan asıllı iş insanı Aristotile Onassis, İspanya Kralı Juan Carlos, Monako Prensi Albert ve İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi’de takmıştı. 

    Arşivinde 1400 değişik çeşit kravat olan ‘Marinella’ 2012 yapımı 007 James Bond  ‘Skyfall’ filminde Daniel Craig tarafından takılmıştı. ABD Devlet Başkanları Bill Clinton ve Donald Trump’ın da ‘Marinella’ kravatları siparişi verdiği bilinir. 
         

    Silvio Berlusconi’de Başbakanlık dönemlerinde resmi ziyaretler için Roma’ya gelen devlet adamlarına ‘Marinella’ kravatı armağanı vermiştir. Sanırım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da Marinella’ marka kravatı bir ziyaretinde  hediye edilmişti.  

    Günde150 kravatın dikildiği atölyede fiyatları 150 ila 200 Euro olan ‘Marinella’ kravatları ünlü devlet adamlarına ulaştırılmadan önce içerisindeki telalar da böcek veya zehirli bir madde olup olmadığı için gizli servislerce terzi eşliğinde kontrol edilir.  Şurası bir gerçek ki Putin’in törende taktığı kravat ‘Marinella’yı daha da ünlendirdi.