hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Quovadis Ferrari?

    13.07.2020 Pazartesi | 13:21Son Güncelleme:

    İtalya’da yaşadığım uzun yıllarda otomobil sporlarına merak sarmıştım. Haliyle de Formula1’e. Formula1 diyince de akla ilk Ferrari gelir. Efsane Enzo Ferrari’nin kurduğu Modena’da ki lüks otomobil fabrikası. Ama Ferrari’nin yarattığı tutku daha çok yarış pistlerinde ki başarıları olmuştur. Ferrari’nin en az belli başlı futbol kulüpleri kadar taraftarı vardır. Kırmızı renk üzerinde ki tırmanan tay logosu kalpleri feth etmiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nice ünlü şampiyon sürücüler otomobil sporu tarihi boyunca Ferrari yarış otomobillerinde direksiyon sallayıp, damalı bayrağın önünden geçerek kürsünün üst basamağına çıkmıştır.

    Alberto Ascari, Juan Mario Fangio, Phil Hill, John Surtees, Rene Arnoux, Didier Pironi, Niki Lauda, Alain Prost, Jody Scheckter, Clay Regazzoni, Jean Alessi, Michele Alboreto, Nigel Mansell, Rubens Barrichello, Gilles Villeneuve, Mario Andretti, Kimi Raikkonen, Fernando Alonso, Felibe Massa ve Ferrari’yi arka arkaya şampiyonlukları ile zirveye taşıyan Michael Schumacher.

    Quovadis Ferrari

    Tabii Ferrari’nin başında ki CEO’su Luca Codero di Montezemolo’nun özellikle doksanlı yıllarda ki üstün çalışması ve 2000 li yılların başında kazanılan Michael Schumacher imzalı şampiyonluklarla rakip ekürileri kıskandıran dev marka şimdilerde büyük yatırımlara karşın tel tel dökülmeye başladı. Rekabette özellikle Hamilton – Bottas Mercedes ekürisi karşısında tutunamayan eski şampiyonlardan Sebastian Vettel ve Charles Leclerc ile beklenen patlamayı yapamayan Ferrari, Formula1’de artık sıradan bir takım haline geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son olarak Pazar günü Avusturya Büyük Ödülünde henüz birinci turda Charles Leclerc’in hatalı bir sollama sonucu takım arkadaşı Vettel’in otomobiline çarpması ile hasarlar sonucu yarış dışı kalmaları bardağı taşıran son damla oldu. Ferrari hiç bu kadar aciz duruma düşmemişti. Renault takımından genç İspanyol pilot Carlos Hainz ile anlaşan ve Sebastian Vettel’in gelecek sezon sözleşmesinin uzatılmayacağını açıklayan yetkililer Alman sürücünün hevesini çok erken kırmış oldular. Kendini yarışlara veremeyen şampiyon pilot topu teknik ekibe atarak altına pistlerde rekabet edemeyecek bir yarış otomobili verdiklerini sık sık söylemeye başladı.

    Quovadis Ferrari

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Büyük umutlarla Koronavirüs’lü sezona başlayan Ferrari’nin fiyaskosu için önlemler alınırken zaten yarışları salgın nedeniyle tribünlerden izlemeyen Ferrari taraftarlarının küstürülmesi de yönetimde ciddi bir panik yaratmakta.Yönetim zaafından kaynaklanan bu başarısızlıktan bir an önce toparlanmak yine üst yönetime düşüyor. Formula1 dünyası “Quovadis Ferrari?” (Nereye Ferrari?) diye sormadan edemiyor.