hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Sinema Dünyasından

    09.05.2022 Pazartesi | 16:01Son Güncelleme:

    Pandemi ciddi şekilde hızını kesti. Hayat normalleşme yönünde. Özlenen bir ortamın sıkıntıları geride kaldı gibi. Bahar kendini gösteriyor. Maskeler ve dezenfektanlar yavaş yavaş rafa kaldırılıyor. Ve sanat yaşamı kendine geliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinema dünyası kendisini çabuk toparlayacak gibi. Salonlarda kısıtlamalar kaldırıldı. Yönetmenler ve oyuncular setlere hızla dönüyor. Festivaller özlenmiş. Gün sayıyor. Ödül törenleri tekrar seyircili yapılıyor.

    Gelin Covid – 19 sonrası Sinema Dünyasında uzunca bir tur atalım.1986 Dünya Kupasında sonradan ‘Tanrı’nın Eli’ olarak adlandırılan Arjantin’li yıldız Diego Armando Maradona’nın İngiltere’ye elle attığı golün formasının açık arttırmada 130 Milyon Liraya satıldığı gün İtalyan yönetmen Paolo Sorrentino ilham aldığı ve kendi yaşam öyküsünü anlattığı ‘Tanrı’nın Eli’ filmi İtalyan Oscar’ları sayılan ‘David di Donatello’da 4 ödül birden kazandı.

    Sinema Dünyasından

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sırada Oscar’lardan sonra en önemli sinema şöleni kabul edilen Cannes Film Festivali’nin 75. si 17-28 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Bu kez jüri başkanlığını Fransız aktör Vincent Lindon üstlenecek. Jüride ayrıca Asghar Farhadi ve Joachim Trier gibi isimlerde bulunuyor.

    İki yıllık bir duraklamadan sonra Venedik Film Festivali de eski günlerine dönme hazırlıklarında. İlk açıklanan ödül Amerikalı yönetmen ve senarist Paul Schrader’e. ‘Amerikan Jigolosu’, Kedi İnsanlar’ ,‘İlk Reform ve Kart Sayacı’ gibi yapıtları ile tanınan Paul Schrader’e ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ nü simgeleyen ‘Altın Aslan’ heykelciği verilecek.

    Sinema Dünyasından

    Sosyalist yönetmen olarak bilinen İngiliz Ken Loach 86 yaşında yeni filmi için kolları sıvadı. Son olarak İşçi Partisinden ihraç edilen özellikle sendika konularını işleyen ünlü yönetmen başrollerini Dave Turner ve Ebla Mari’nin paylaşacağı ‘The Old Oak’ (Yaşlı Meşe) filmi için19 Mayıs’ta ‘Motor’ diyecek.

    Sinema Dünyasından

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Artık günlük medya tefrikası haline gelen ünlü aktör John Depp ve eski eşi Amber Heard’ün davasında yaşanan heyecanlı atışmalarda duruşmada 4. haftaya girdik. John Depp’in Amber Heard’e uyguladığı şiddetin dozu hakim önünde tartışılıyor. ‘Aşk ve Şiddet’ adı verilen bu John Depp’in açtığı 50 Milyon Dolarlık iftira davasında birbirlerine yönelttikleri ortak suçlamaların milyonlarca sosyal medya meraklısı tarafından izlendiği ve yakında TV dizisi haline gelebileceği üzerine iddialar yoğunlaşıyor.