hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Sporda iki kahraman: Kjaer ve Tsitsipas

    15.06.2021 Salı | 16:32Son Güncelleme:

    Geçtiğimiz hafta sonu spor açısından çok yoğundu. Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2000 grup eleme maçları ve bir tenis klasiği olan Roland Garros Covid -19’a rağmen ilgi ile izlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önce futboldan başlayayım. EURO 2000 B Grubunda iki İskandinav ülkesi Danimarka ile Finlandiya Kopenhag’da Parken Stadında karşı karşıya geldi. Maçın 42 dakikasında  Danimarkalı oyuncu Christian Eriksen birden yere yığıldı. Bunu anında fark eden takım kaptanı Simon Kjaer hemen Eriksen’in yanına giderek öncelikle dilini yutup yutmadığını kontrol etti. Ardından doktorlar gelene dek sağlık kuralları gereği boynunu yana çevirerek kalp mesajı yapmaya başladı çünkü Eriksen’in kalbi durmuştu.

    Sağlık görevlileri ve Danimarka Milli Takımının doktoru Martin Boeser’in  olay yerine yetişmesi ve ilk müdahalenin yapılması üzerine Kjaer bu kez takım arkadaşlarının kol kola girip yerde yatan Eriksen’in etrafında çember oluşturdu. Böylece sağlık görevlilerinin rahat çalışmalarını sağlarken kameraların yakın görüntü almalarını engellemiş oldu. Bu arada şoka giren Christian Eriksen’in kız arkadaşı Sabrina Kvist Jansen’i teselli eden ve sakinleştiren yine takım kaptanı Simon Kjaer’di.

    Sporda iki kahraman: Kjaer ve Tsitsipas

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tekrar hayata döndürülen Eriksen’in sedye ile sahayı terk etmesi sırasında da takım arkadaşları ile birlikte etten duvar ördürdü ve eşlik etti. Simon Kjaer’i yakından tanıyoruz.

    Birkaç sezon Fenerbahçe savunmasında görev yaptı. Şimdi Milan’da Hakan Çalhanoğlu’nun takım arkadaşı. Halen İtalya Serie A’da İnter formasını giyen Eriksen belki bir daha sahalara dönemeyecek. Ama en azından Simon Kjaer’in sahada sürat dolu refleksleriyle hayatına devam edecek. Milyonlarca kişinin önünde yaşanan bu olay üzerine şimdiden EURO 2000’in kahramanı ilan edilen Danimarka takımının kaptanı için her yıl en iyi futbolculara verilen ‘Balon D’or’ ( Altın Top) ödülüne layık görülmesi için kampanya başlatıldı

    Geçtiğimiz hafta sonunun diğer kahramanı ise Yunanlı raket Stefanos Tsitsipas’tı. Tenis dünyasının dört prestijli turnuvasından biri olan Roland Garros’da bir numaralı favori Sırp Novak Djorkoviç’e karşı final maçında korta çıktı. 2 -0 öndeyken dev rakibine 5 sette ancak yenildi. Ama bu olağanüstü mücadelesi onu ülkesi kadar tenis dünyasında da kahraman yaptı.

    Doğrusu Stefanos Tsitsipas’ı kıskandım. Komşunun raketi 22 yaşında ve dünya sıralamasında ilk 10 da yer alıyor. Biz ise hala 60 yıl önceki başarılarıyla efsane Nazmi Bari ile övünüyoruz. Bugün tenisçilerimiz büyük turnuvalara ya özel davet (Wild Card) veya ön elemelerden katılabiliyor ancak kısa sürede adları tabeladan siliniyor. Bir ara kadınlarda Çağla Büyükakçay vardı. Umudumuz oldu ama saman alevi gibi söndü. Hayalimiz yakın bir gelecekte bizim de bir Stefanos Tsitsipas gibi kortlarda gurur verecek raketimizin olması.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada Roland Garros adı bir Fransız tenisçi sanılır. Oysa Roland Garros Birinci Dünya Savaşında savaşan bir havacı ve pilottur.1888-1918 yılları arasında yaşayan Roland Garros uçağının düşmesiyle hayatını kaybetmiş adı Paris’te ki tenis stadına 1928 yılında verilmiştir.