hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Su şişesi ve eve dönüş

    19.06.2021 Cumartesi | 15:25Son Güncelleme:

    Geçmişte pandemi nedeniyle arka arkaya koronavirüsü içeren yazılar yazmıştım. Bu kez yine pandemi nedeniyle ertelenen spor etkinlikleri başlayıp ön plana çıkınca haliyle konuları ele almak, işlemek yazmak kaçınılmaz oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçmişte pandemi nedeniyle arka arkaya Korona virüsü içeren yazılar yazmıştım. Bu kez yine pandemi nedeniyle ertelenen spor etkinlikleri başlayıp ön plana çıkınca haliyle konuları ele almak, işlemek yazmak kaçınılmaz oldu.

    Malum EURO 2000 dolu dizgin devam ediyor, Her ne kadar Milli Futbol Takımımız büyük düş kırıklığı yaratsa da dev şölen ilgiyle ve heyecanla izleniyor. Tabii sadece oyun sahasında değil maçların dışında yaşananlarda gündeme oturuyor. Örneğin Portekiz Milli Takımının kaptanı ve halen futbol dünyasının en  gözde yıldızı Cristiano Ronaldo’nun basın toplantısında önünde ki etkin bir sponsora ait önlü meşrubat şişelerini kaldırıp yerine su şişesini yerleştirmesi ve ‘Su için’ demesi o içeceğin şirketinin hisselerine 4 Milyar Dolar değer kaybettirdi.

    Su şişesi ve eve dönüş

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hisselerde1.6 lık düşüş ile şirketin piyasa değeri 242 Milyar Dolardan  238 Milyar Dolara indi. Bu arada  Ronaldo’nun bu akımına sonradan Müslüman dinini seçen Fransa Milli takımının genç oyuncusu Paul Pogba da bir başka sponsor içeceği olan biranın şişesini masada önünden kaldırdı. İtalyan Manuel Locatelli de bu meşrubat şişelerini kamerada görünmeyecek şekilde yana koydu. Bu durum EURO 2000 organizasyonunu zor duruma soktu. Eyleme katılan oyuncular yerine bağlı oldukları federasyonlara ceza verileceği  belirtildi.

    Bu arada kürkçü dükkanına dönüş misali gelmiş geçmiş büyük kalecilerden Gigi Buffon’un tam 20 yıl sonra yetiştiği Parma kulübüne dönmesiydi. Futbolu 43 yaşında bırakmayı düşünen İtalya Milli takımının eski file bekçisi Parma’nın 2. Lige düşmesiyle zor durumda kalmasına seyirci olamayacağını belirterek bir yıl daha oynayacağını duyurdu.16 sezon Juventus takımının kalesini korumuş, daha sonra bir sezon Fransa şampiyonu PSG’de oynadıktan sonra tekrar Juventus’a dönmüştü. Toplam 703 lig maçında forma giyen Buffon ayrıca176 kez de ‘Gök mavili’ milli takımda sahaya çıkmıştı. Buffon’un Parma’da futbol hayatına bir sezon daha devam etme kararı alması kentte büyük coşku ile karşılandı.