hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Tarantino emekliye mi ayrılıyor?

    24.11.2022 Perşembe | 14:04Son Güncelleme:

    Oscar’lı Amerika’lı yönetmen Quentin Tarantino’nun emekliye ayrılacağı iddia edildi. Ben bildim bileli Tarantino için hep sinemayı bırakacağı söylentileri arka arkaya gelir. Arşivlere baktım 2014 yılından bu yana her yıl ‘Kill Bill’ yapıtının mimarı için Hollywood’a veda edeceği haberleri peş peşe gelmiş.Şimdi geçenlerde yeni bir haber çıktı. Güya Quentin Tarantino’nun bir sonraki filmi nin son olacağı açıklanmış. Daha doğrusu kendisi böyle bir paylaşımda bulunmuş. Tarantino demiş ki ‘30 yıldır bu işi yapıyorum ama artık şovu bitirmenin zamanı geldi.’

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugüne kadar Tarantino 10 uzun metrajlı film çekti. Hepsi birbirinden fazla ses getirdi. 1987’de başlayan Hollywood macerasında ünlü yönetmenin ilk filmi ‘En İyi Arkadaşımın Doğum Günü’ oldu. ‘Rezervuar Köpekleri’ ile büyük sükse sağladı. ‘Ucuz Roman’ la ustalığını kabul ettirdi. Bir iki TV dizisinde yönetmenlik koltuğuna oturan Tarantino daha sonra ‘Kill Bill 1’ ve ‘Kill Bill 2’ serisi ile dehasını konuşturdu. ‘Soysuzlar Çetesi’ ve ‘Zincirsiz’ hayranlarının beklediği iki başyapıt oldu. ‘Bir Zamanlar Hollywood’da’ da 10. filmi olarak merakla izlendi. İki filmi için ‘Django Unchained’ (Zincirsizler) ve ‘Pulp Fiction (Ucuz Roman) ile ‘En İyi Özgün Senaryo’ dalında Oscar’ı kazandı.

    Geçenlerde Tarantino kaleme aldığı ‘Cinema Spaculation’ adlı kitabının tanıtımında kendisini adeta tekzip eden bir açıklama daha yaptı. Dedi ki ‘8 bölümlük bir TV dizi üzerinde ciddi çalışmalarım var. Diğer yandan uzun metrajlı bir eserin senaryosu üzerinde de çalışıyorum. Ama eğer film çevirirsem bu mutlak sinema salonlarında gösterime girecek.’ Kısacası ya dizi, ya film. Henüz kararını vermemiş gibi görünüyor. Sanırım ünlü yönetmen kendisini emekliye ayırmak için hiç te hazır değil. O ne sinema sanatından, ne de Hollywood’dan kopabilir. Bu böyle biline.