hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Venedik'te Vaporetto ile aşılama

    10.04.2021 Cumartesi | 13:59Son Güncelleme:

    Adriyatik Denizinde ki kanallar diyarı Venedik’te tam 62 ada ve adacık bulunur. Aslında Venedik kenti de bir adadır ve ana karaya 1933 yılında inşa edilen 3.850 metre  uzunluğunda ki Özgürlük Köprüsü ile bağlıdır. Dünyada fazlasıyla ziyaret edilen turistik şehirlerden biri olarak bilinir. Koronavirüs döneminde Venedik en çok zarar gören İtalyan kenti oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gelirinin büyük bir bölümünü turizmden elde eden Venedik salgın başladığından bu yana tam bir karantina dönemi yaşıyor.

    Murano, Burano, Torcello, Lido  gibi belli başlı adalarla iletişim kısıtlı da olsa sağlanıyor. Ancak küçük adalarda yaşayanlar adeta hapis konumundalar. Bu arada aşılanma dönemi başlayalı bazı adalarda tam donatımlı sağlık ocakları bulunmadığı için bürokratik zorluklar kendisini fazlasıyla hissettirmeye başladı.

    Ülkede zaten aşı sorunu var. Gereken aşı tedarik edilemiyor. Bazı aşılar hala deneme safhasında. Sağlık Bakanlığınca sakıncalı görünen aşı markaları da var. Böyle bir ortamda Bakanlık Venedik’te ki adalarda 80 yaş üstü vatandaşlar için acil aşılama kararı aldı.

    Venedikte Vaporetto ile aşılama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalyan resmi haber ajansı ANSA geçtiğimiz günlerde ilginç bir haberi servis yaptı. Venedik Belediyesi ile Actv (Venedik deniz ve kara taşımacılığı) şirketi el ele vererek kanallarda bağlantıları sağlayan geleneksel Vaporetto’lardan bir kaçını yani küçük vapurları muayenehane haline getirdi.

    Ambulans rengi kırmızıya boyanan Vaporetto’lar  nüfusu 500 altı adalara giderek burada aşılama programına başladı. Pilot ada olarak Sant’Erasmo ve Vignole seçildi. 6 sağlıkçıdan oluşan aşılama ekibi burada iskeleye yanaşarak yaş grubu sırasına göre ilk doz aşılamayı gerçekleştirdi.

    Aşılama kampanyasını yürüten Venedik sağlık sorumlusu Edgardo Contato ‘Yaşlı vatandaşlarımız teknoloji yetersizliğinden maalesef aşı randevusu alamıyor. Bunun için ada ada dolaşıyor gerekirse evlere gidiyoruz. Bu hizmeti vermek zorundayız ve şimdilik başarılı oluyoruz’ açıklaması yaptı.