hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    “Yılın Sporcusu” Can Öncü

    20.11.2018 Salı | 13:21Son Güncelleme:

    Geçtiğimiz Pazar günü öğleden sonra İspanya’nın Valencia kentinden Türk sporu adına nefis bir haber geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Wild Card” (Özel Davet) ile motosiklet sporunun Moto3 (125 cc) Dünya Şampiyonası son yarışına katılan15 yaşında ki Milli motosikletçi Can Öncü pistte çıktığı ilk resmi mücadelesini birinci olarak tamamladı.

    2003 doğumlu Can Öncü dalgalanan satrançlı bayrağın önünden geçerken yaşı15’ten155 gün ve 9 saat almış olmasaydı ve bu Moto3 için bir rekor olmuştu.
    Kısacası Moto3’te bir müsabaka kazanan en genç pilot olarak “Palmieras” onur listesine geçti.

    Genç pilot ayrıca Rookies (Çaylaklar) Kupasını da bu yarışma sezonunda evine götürmüştü. Bu dalda daha önce 1991 yılında Japonya Grand Prix’inde Japon Noburu Ueda katıldığı ilk yarışı kazanarak adını duyurmuştu. 2008’e ise Scott Redding şeref kürsüsünün en üst basamağına çıkarken 15 yaş ve170 günle rekoru elinde tutuyordu.

    Türk sporu için gerçekten özlediğimiz çok büyük bir başarı. Futbolun adeta esiri olan ve başarısızlıklarına tanık olan bizler için Can Öncü’nün bu tarihe geçen rekoru inanın adeta spor dünyamız için ilaç gibi geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Yılın Sporcusu” Can Öncü

    Ama acıdır dünya medyası Can Öncü’nün bu başarısına bizden çok daha önem ve yer verdi. Özellikle İtalyan ve İspanyol medyası Can Öncü’ye sahip çıktı. Yarışmanın yapıldığı İspanya’da “El Mundo Deportivo”, “As”, “Marca” gibi spor gazeteleri dışında “El Mundo”, “El Pais” opinyon gazeteleri ve spor kanalları da Can Öncü’ye övgüler yağdırdı. Pistlerin hakiminin gelecekte genç Türk pilot olacağını öne sürdüler. Red Bull takımının yeni değerinin daha ilk katıldığı yarışta mucize yarattığını, rakipleri kadar berbat hava koşullarının da üstesinden geldiğini yorumladılar.

    İtalyan medyası da Can Öncü’ye kendi sporcularıymış gibi sahip çıktı.” La Gazzetta Dello Sport” “Yeni bir şampiyon yeni bir Valentino Rossi doğdu. Genç pilotu kıskanmamak elde değil” değerlendirmesinde bulundu. “Corriere Dello Sport”ta Can Öncü’yü okuyucularına tanıtırken “Muhteşem Türk daha15 yaşında ve şimdiden motosiklet sporuna adını altın harflerle yazdırdı.” tanımlaması yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Biz ise ajanstan gelen bu mutlu haberi noktasına virgülüne dokunmadan karbon kağıdı gibi aynı klasik yazılım şekli ile duyurduk.
    Katıldığı ilk resmi Dünya Şampiyonası yarışmasını kazanan genç sporcumuz Can Öncü en azından benim gönlümde ülkemizde “Yılın Sporcusu” dur ve bunu fazlasıyla hak etmektedir.