hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Yolun açık olsun Alonso

    26.11.2018 Pazartesi | 15:11Son Güncelleme:

    Otomobil sporunun kralı Formula 1’e yarıştığı tam 311 Grand Prix’de renk kan İspanyol pilot Fernando Alonso veda etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz Pazar günü Formula 1’in son sezon mücadelesinden sonra Abu Dabi’de Mc Laren sürücüsü olarak direksiyonu yarış otomobilinden bir daha takmamak üzere çıkarttı ve şeref kürsüne abone rakipler LewisHamilton ile Sebastian Vettel’le seyirci önünde görkemli bir vedaya sahne oldu.
    Fernando Alonso bu kararını geçtiğimiz Ağustos ayında vermişti. McLaren’de, yarış otomobili, şampiyonluğa direksiyon sallayan diğer pilotlarla baş edemiyordu. Kolay değil. Alonso Renault ve Ferrari Takımları ile tam 32 kez birincilik kürsüsüne çıkmış 97 kez de podyuma çıkmıştı.
    Son 2 yıldır ilk 10’a girdiği bile ender görünüyordu. Ferrari’de eski takım arkadaşı Brezilya’lı Felibe Massa’da geçen yıl devlerle rekabet edemeyince Formula 1’e veda etmişti.

    Lakabı “El Nano” idi. Yani cüce. Zaten pilotların kısa ve kilosuz olmaları şart koşulur genelde. 4 yaşında Karting şampiyonu olmuştu akranları arasında. Sonra pistlerden bir daha çıkmadı. Renault takımının İtalyan Direktörü Flavio Briatore onu fazlasıyla izlemiş ve hemen ekürinin ilk yarış otomobilini kendisine emanet etmişti. Fernando Alonso Formula 1’de birden efsane Michael Schumacher ve Ferrari takımına doğrudan rakip olmuştu. O dönem Ferrari takımının CEO’su Luca Cordero di Montezemolo “El Nano” yu Renault’tan dostu Flavio Briatore’nin “Olur”u ile koparttı. Alonso artık zirveye çıkmıştı.

    Yolun açık olsun Alonso

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fernando Alonso ile gerek Renault’ta ve gerekse Ferrari’ takımında yarışırken İstanbul Park’ın padokunda tanışmış ve röportajlar yapmıştım. Asla bazı diğer sürücüler gibi kasıntı değildi. Medya ile ilişkileri çok iyidi. Profesyonelliği kusursuzdu. Rakipleriyle pistlerdeki rekabetin dışında uyum ve dostluk çerçevesindeydi.

    2 kez Dünya Şampiyonu oldu. Fakat Ferrari zaman zaman teknik ve lojistik açıdan rakiplerinin gerisinde kaldı. Alonso – Messi ikilisi için işler iyi gitmiyordu. Otomobilleri yavaştı. Taraftarlarla birlikte podyumu özler olmuşlardı. Birde Sebastian Vettel gerçeği vardı. Red Bull pilotu podyumdan inmiyordu. Ferrari Vettel’in düşüydü. Sonunda Kimi Raikkonen ile Ferrari’nin yeni ekürisi olmuşlardı. Alonso’ya yol görünmüştü. Kırgın ayrıldı ve McLaren’e gitti. Vasat otomobil ile vasat yarışlar çıkarttı.Sonunda formula1e veda etme kararı aldı. Daha küçük sınıflarda yarışacaktı. İndy 500, Le Mans ilk aklına gelenler oldu. Ama Alonso Abi Dabi’de ki görkemli vedasından sonra düşüneceğini ve yeni heyecanlar duymak için hayatında yapacağı değişiklik için üç ay dinleneceğini ve durum değerlendirmesi yapacağını açıkladı. İsypanyol pilotun spor hayatında 37 yaşında alacağı kararı merakla bekleyeceğiz
    Şimdilik yolun açık olsun “El Nano”.