hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Yolun açık olsun Felipe Massa

    12.12.2017 Salı | 12:58Son Güncelleme:

    Formula1 otomobil yarışı pistlerinden bir yıldız kaydı. 36 yaşındaki Brezilyalı pilot Felipe Massa otomobil sporunun en zor, en prestijli en tehlikeli, en çok izlenen dalı Formula1’e genel klasmanda şampiyon olamadan veda ederken “Hayır pistlerde beni hala izleyeceksiniz ama bu daha düşük yarışmalarda olacak” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Felipe Massa ile İstanbul Park’ta 2005 yılında tanışmıştık.O dönemde CNN TÜRK ve KANAL D yayın haklarını elinde bulunduruyor bende padokta röportajlar yapıyordum. 

    Sauber renklerini taşıyordu. Böylece sadece Felipe Massa değil ailesiyle de tanışmıştım. Babası Antonio, eşi Raffaella sayesinde Felipe ile iyi bir dostluk kurmuştum. 2006 ila 2013 yılları arasında Ferrari ekürisinin gözde sürücüsüydü. 2005 -2011 yılları arasında da İstanbul Park, Formula1 takviminde prestijli bir yer edinmişti.

    Yolun açık olsun Felipe Massa

    Felipe Massa 2006, 2007, 2008’de üst üste İstanbul’da şampiyon oldu ve Hat - Trick yaparken “Yok artık” dedirttirdi direksiyon sallayan ünlü rakiplerini kıskandırdı. İstanbul Park O’na uğurlu gelmişti. İstanbul Park’ta arka arkaya dördüncü kez birinci olup kendi ”Kare Ası”nı kurmak istiyordu Öyle ki Roma’da bir akşam yemeğinde ailesi, Boğazda ev almak istediklerini söyledi. Ne dördüncü  İstanbul Grand Prix’si, ne de ev alımı gerçekleşmedi ama İstanbul Park takvimden 2012’de çıkartılırken en çok üzülenler Ferrari adına Felipe Massa ve partneri Fernando Alonso olmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     2009’da Macaristan Grand Prix’sinde kendisi gibi Brezilya’lı olan Rubens Barichello’nun yarış otomobilinden fırlayan bir vida saatte 260 kilometre hız yaparken kaskına isabet etmiş ve Felipe Massa bir mucize ile gözünü kaybetmekten doktorların hünerleri ile kurtulmuş ama pistlere döndüğünde eski refleksini, heyecanını, kendine güvenini yitirmişti. 2008’de bir puanla kaybettiği Dünya Şampiyonluğu sonrası inişe geçiş bu kazayla daha da hızlandı.

    Ferrari’ye veda etmek zorunda kaldı Williams’a geçti. Vasat yarışlar çıkartıyor ve ekürisini bir türlü takımlar klasmlanında ilk üçe çıkartacak puanları alamıyordu. Sonunda kararını verdi. Formula1’e veda edeceğini bu yıl Brezilya ve Abu Dabi Büyük Ödülleri öncesi açıkladı Hüzünlüydü. Karting’le başladığı macerası bu sporda Formula 1 le zirve yapmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kendisini hep ülkesini pistlerde temsil eden Nelson Piquet ve Ayrton Senna örnek alan Felipe Massa 270’e ulaşan yarış startı sonrası bu sporu bırakmıyor ama zorunlu vites küçültüyor. Belki Formula 3000 yada başka bir dalda yine pistlere çıkacak. Mesleğimde tanıdığım sporcu gibi sporcuydu. Yolun açık olsun İstanbul hayranı Felipe Massa.         

      .