hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Yüksek hızlı tren uçağı saf dışı bıraktı  

    18.05.2022 Çarşamba | 16:35Son Güncelleme:

    Avrupa’da en pahalı uçak bileti her zaman için Milano ile Roma arasında olmuştur. Özellikle iş adamlarının hafta içerisinde sıkça kullandığı bu hatta saat başı sefer yapılmaktaydı. Ayrıca AB bünyesinde başka ülkelerin hava yolları da uçabiliyordu. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha sonra Yüksek Hızlı Tren devreyi girdi. Saatte 300 kilometre hız yapabilen bu aslında süper yüksek hızlı trenler Milano Centrale garından Roma Termini garına 2 saat 59 dakikada ulaşabiliyor. İtalya Devlet Demir Yollarının ‘Frecciarossa’ 11 vagonlu trenleri ve özel sektörün’ İtalo’ su ortalama karşılıklı her 30 dakika da bir kalkarak taşımacılıkta büyük hizmet veriyor. 

    Alitalia’nın iflası ve yerine kurulan ITA hava yolları şirketi son zamanlarda  karşılıklı yüzde 80 boş koltukla havalanıyor. Bunun nedeni havalimanlarından kent merkezine gidiş ve dönüşlerde ki zaman kaybı. Roma - Milano - Roma arasında bir uçuş ve yer ulaşımı çok zaman alıyor. Üstelik tek yön bilet bazen 500 Euro’yu bulabiliyor. Oysa kent merkezinden kalkan YHT hem daha ekonomik hem de daha çabuk varış notasına ulaşabiliyor.  

    İtalyan Devlet Demir Yolları (FS) son 25 yılda ağını büyük ölçüde yeniledi ve modernleştirdi böylece YHT’ler Kuzey ile Güney’i daha da yakınlaştırdı.  
     İtalyan medyasına göre Milano Linate ve Roma Fiumicino hava limanları arasında ki iç hatlar uçak seferleri yakın bir gelecekte kaldırılacak. Sürekli zarar eden bu hatta öncelikle düşük maliyetli hava yolları şirketleri veda edecek. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gelecekte Japonya YHT hızına yetişmek isteyen İtalyanlar Milano – Roma arasını 2 saate indirmeyi hedefliyorlar.