hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Savaş Önemli
    Savaş Önemli

    Savaş Önemli

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Tersine göç hikayeleri - Bölüm 2

    “Merkezi Seattle’da olan şirketini Kuşadası’ndan yönetiyor”

    Devamını Oku16.10.2018

    Tersine göç hikayeleri: Urla’dan yükselen inovasyon ateşi

    "İstanbul’un dışında bir hayat mümkün mü?” Bu aslında pek çoğumuzun her gün sıklıkla tekrarladığı ve kendini aksine inandırmak için çabaladığı bir soru. Çoğumuz trafik, kalabalık, hava kirliliği ve son dönemlerde giderek artan ekonomik zorluklar derken şehir yaşamındaki monotonlaşan hayatlarımızdan kaçmanın ve başka yerde belki bir sahil kasabasında yeni bir hayat kurmanın hayallerini kuruyoruz.

    Devamını Oku09.10.2018

    Dijital anneler YouTube’da tecrübelerini paylaşıyorlar

    Dijitalleşme ile hayatımıza farklı disiplinlerde sayısız bilgi platformunun dahil olmasıyla bilgi aktarımının büyüklerden yeni nesillere yapıldığı dönemler çok geride aldı. Yeni nesil anneler için de annelik konusunda ana tavsiye kaynağı artık aile büyüklerinden önce kendileri ile aynı yollardan kısa süreler önce geçmiş ve bu tecrübelerini dijital dünyada paylaşan YouTuber anneler.

    Devamını Oku12.05.2018

    iPhone ile çekilen portrelerden oluşan yeni nesil bir sergi

    37. İstanbul Film Festivali kapsamımdaki özel etkinliklerden biri olan “Festival Stüdyosu” isimli fotoğraf sergisi bildiğimiz fotoğraf sergilerinden biraz farklı. İstanbul Film Festivali’nin Türkiye Sineması bölümündeki genç nesil oyuncuların iPhone ile çekilen portrelerinden oluşan sergi, Türkiye’de sinema ve fotoğraf camiasının teknoloji dünyasındaki güncel trendlere kayıtsız kalmadığını ortaya koyan güzel bir örnek

    Devamını Oku22.04.2018

    Siz de “koşarak” hayatı “yavaşlatmak” ister misiniz?

    Koşmak beyaz yakalının hayatındaki en son trend. Koşu grupları, koşu odaklı aktiviteler ve etrafımızdaki koşan insan sayısında son dönemdeki hızlı artışı eminim siz de gözlemlemişsinizdir. Plazada, masa başında, şehrin karmaşasından bunalan ve hayatta kendilerine kaçış noktaları, motivasyon sebepleri arayan kişiler için koşmak en basit ve belki de faydalı çıkış. Bunun da ötesinde koşmak aslında kendini unutmaya başlayan birey için özgürleşmek, bazen sosyalleşmek, kendini keşfetmek ve bir anlamda hayatı yavaşlatmak demek.

    Devamını Oku07.04.2018

    Deneyim mi, dene(meye)yim mi?

    En son ne zaman sizi gerçekten iyi hissettirecek yeni bir şey denediniz? Hep hayranlıkla izlediğiniz hani o karı-koca dünyayı gezen çiftleri ya da “aynısını eminim sizin de bir ara düşündüğünüz” iş fikrini hayata geçirip dünyaya açılan o girişimci çocuğu daha ne kadar konuşacaksınız öğle aralarında? Hadi o kadar uçmayalım, hani gelecek sene Bodrum’a taşınıp kafe açıyordunuz? İşten eve, evden işe arada arkadaşlar eğlenme, yeme içme... En sevdiğiniz kahvecide oturup en sevdiğiniz kahveyi yudumlarken kitap okumanın size yaşattığı o harikulade(!) deneyimin bir seviye ötesine geçme vakti daha gelmedi mi artık sizce?

    Devamını Oku30.03.2018

    Hepimizin “power-nap”e ihtiyacı var

    Hepimizin tıpkı bir robot gibi aralıksız ve verimli çalıştığımız zamanlarımız olur. Ancak bazı günlerde canımız pek de çalışmak istemez. Böyle zamanlarda gün içerisinde alacağımız kısa süreli bir uyku en iyi vitaminden bile daha iyi gelecektir. Son günlerin trend söz öbeği “power nap”, yani gün içerisinde yapılan 15-20 dakikalık şekerlemelerin çalışanlara enerji ve mutluluk, ilgili işletmeye de haliyle verimlilik getireceği ortada.

    Devamını Oku19.03.2018

    Sanatta yeni trend; “Pop” değil “Op Art”

    Dijital çağda sanata olan bakışın, beklentilerin ve hatta sanatın bizzat kendisinin hayatımızdaki diğer her şey gibi hızlı bir dönüşüm geçirdiği aşikar. Bu ülkemizde de böyle. Son zamanlarda, Türkiye’de giderek artan sayıda sanatçı dijital sanatlarla ilgilenmekte. Yeni nesil nesil sanatçıların ilgi gösterdiği akımların başında ise kökeni aslında 1960’lara Pop Art’ın da doğduğu yıllara uzanan ve geometrik bir soyut sanat türü olarak dijital çağın estetiğine göndermeler yapan Op Art…

    Devamını Oku05.03.2018