hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Serhan Karasu Serhan Karasu

    Köpeğime uygun evi nasıl hazırlarım?

    28.06.2021 Pazartesi | 09:49Son Güncelleme:

    Ailenize yeni bir üye katmak için yola çıktıysanız, onun için ideal koşulları oluşturmanız önemlidir. Mental olarak rahat edecekleri, aynı zamanda güvenliklerini de sağlayacak şartları sizin düşünmeniz gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önce Güvenlik:

    Evinize getireceğiniz yavru köpeğin bu dünyaya yabancı olduğunu unutmamalısınız. Tıpkı dünyaya bir bebek getirmek gibi, evinize getirdiğiniz köpeğin güvenliğini sağlamak da size düşer.

    Köpeklerin elleri yoktur. Bu onların dünyayı tanımak için ağızlarını kullanacağı anlamına gelir. Etrafta köpeğinizin yutabileceği; pil, küçük oyuncak, düğme gibi boğazına takılabilecek ya da ona zarar verebilecek şeyler varsa bunları ortamdan uzaklaştırın. Köpeğinize oynaması için yani oyuncaklar alabilirsiniz ancak bu oyuncakların gerçekten köpekler için üretilmiş güvenli oyuncaklar olduğundan emin olun. Kısa sürede parçalayacakları kalitesiz pelüş oyuncakların büyük kısmını yutabileceklerini bilmelisiniz.

    Köpeğime uygun evi nasıl hazırlarım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yine köpeğinizin güvenliği için; kablo, şarj aleti, elektrik prizi gibi cisimleri ulaşılmaz kılmaya çalışın. Ortadan kaldıramadığınız elektrik içeren cisimlerin önüne eşya çekerek onları ulaşılmaz kılın.

    Eğer evinizde bitkileriniz varsa köpeğinizin saksı içindeki toprakları eşeleyip yutacağından emin olabilirsiniz. Mümkünse bu bitkileri de köpeğinizin erişemeyeceği noktalara koymaya çalışın. Bazı bitkiler köpekler için zehirli olabilir. Evinizdeki bitki ve çiçeklerin, köpeğiniz için tehlike teşkil etmediğinden emin olun. Yine bazı temizlik maddeleri köpeğiniz için zararlı kimyasallar içerebilir. Bunları kullandığınız zamanlar köpeğinizin erişimi olan yerlere dikkat etmeniz harika olacaktır.

    Köpek Alanı:

    Köpeğinizi tehlikelerden korumanın en iyi yolu, yavruluk dönemlerinde gözetimsiz kalmamalarını sağlamaktır. Köpeğinize güvenli bir alan yaratmak çok işinize yarayacaktır. Bu, aynı zamanda, onun mental rahatlığı için de önemlidir. Köpekler kurtlardan türemişlerdir ve in hayvanlarıdır. Kendilerini rahat ve güvende hissettikleri alanlara ihtiyaç duyarlar. Köpeğinizle ilgilenmediğiniz zamanlarda onun içinde zaman geçireceği, çit sistemi ile kurulmuş bir alan ya da köpeğinizin boyutlarına uygun bir kafes oldukça faydalı olacaktır. Eğer imkânınız ve yeterli alanınız varsa en iyi yol çit sistemi ile bir oyun alanı oluşturup bu alanın içinde de bir kafes bulundurmaktır. Bu şekilde köpeğiniz çok daha rahat edecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Köpeğime uygun evi nasıl hazırlarım

    Köpek Alanında Neler Olmalı?

    Köpeğiniz için sevgi ve yiyecek kadar güvenlik önemlidir. Köpeğinize uygun alanı hazırlarken kullandığınız materyalin ona zarar vermeyecek bir materyal olduğundan emin olun. Kolayca çiğneyip parçalayabileceği basit ve kalitesiz malzemelerden uzak durun. İçeride mama ve su kabı olması elzemdir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavru köpekler sık beslenirler ve sürekli suya ihtiyaç duyarlar. Ayrıca küçük yavrunuzun rahat bir şekilde yatabileceği yumuşak bir minder onun konforu için yeterli olacaktır. Eğer içeriye bir kafes koyabildiyseniz bu minderi kafesin içine koyup mama ve su kabını da içeriye sabitlemeniz harika olacaktır. Bu şekilde köpeğiniz evinin yerinden emin olacaktır. Minderin kumaşının hemen parçalanabilecek türde bir kumaş olmadığından emin olun. Yine içeriye parçalayamayacağı birkaç oyuncak koymak köpeğinizin kendisini oyalamasını sağlayacaktır.

    Köpeğime uygun evi nasıl hazırlarım

    Köpeğinizi pede tuvalet yapması için alıştıracaksanız bu alana ped sermeniz gerekir. Tavsiyem sık sık köpeğinizi dışarı çıkararak ped yerine başka bir alana tuvalet alışkanlığı kazandırmanız olacaktır. Bu şekilde köpeğinizin tuvalet ve hijyen anlayışı çok daha çabuk şekillenir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Köpeğiniz için güvenli bir ortam hazırlamanın onun güveni ve konforu için olduğu kadar sizin içinde önemli olacağını aklınızdan çıkarmayın. Zarar görmüş eşyalar ya da veterinerde geçirilecek zamanlar sizi de oldukça yıpratabilir. Bu tarz sorunlarla uğraşmak yerine bir kere çaba ve emek sarf ederek yaşam konforunuzu artırmak sizin elinizde…