hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Uğur Hakan Hacıoğlu Uğur Hakan Hacıoğlu

    Gelecekle Buluşma: Mehmet Güreli ve Ayça Özefe Düeti

    06.05.2022 Cuma | 13:45Son Güncelleme:

    Farklı kuşakların üretim sürecinde bir araya gelmeleri sanatın geçmişi ve geleceği adına oldukça kıymetlidir. Anın içinde meydana gelen üretimlerde kuşaklardan biri geçmişin tecrübelerini esere taşırken diğeri de yeniliği ve denemeleriyle çalışmaya enerjisi katar. Bu sinerji içinde meydana gelen buluşmalar da üretimlerin geleceğini oluşturur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müziğin yanında birçok sanat disiplininin içerisinde üretimleri bulunan Mehmet Güreli, Sony Müzik ve Elma Yapım iş birliğinde gerçekleşen ve bitiminde on iki parçadan oluşacak olan “Mehmet Güreli ile Buluşmalar” projesinde şimdiye kadar Cem Adrian, Pamela, Doğan Duru, Eda Baba, İklim Tamkan & Senem Değirmencioğlu, Hande Mehan gibi isimlerle ortak çalışmalarını dinleyiciyle buluşturdu. Geçtiğimiz günlerde Ayça Özefe ile ortak çalışmaları “Serçe ve Aşk” bu projenin devamı olarak yayınlandı.

    “Serçe ve Aşk” sakinliğin yanında huzurlu bir gençlik enerjisini de içinde barındıran bir çalışma olmuş. Bestesi Mehmet Güreli’ye ait olan şarkının sözleri ise oyunculuk ve yazarlık kariyeriyle tanıdığımız Görkem Yeltan’a ait. Aranjesini Erkan Tatoğlu’nun yaptığı çalışmada gitarda Mustafa Demireriden, miks ve mastering özelinde de Dinçer Demirci emeği var.

    Şarkının klibi Balat’ta bulunan Baben Sanat Atölyesi’nde gerçekleştirildi. Klip yönetmenliğini ise Melike Beşli üstlendi. 19 yaşında gitarını alıp Louvre’yi gezen Mehmet Güreli yıllar sonra genç kuşağın yeni bir sesiyle İstanbul’un gökyüzünün altında geçmiş ve geleceğin arasındaki kesişimin sağlanmasına öncülük etti.

    Ayça Özefe günümüze kadar hem kişisel üretimleri hem de cover çalışmalarıyla genç kuşağın önemli müzisyenlerinden biri. Gerçekleştirdiği Twich yayınlarında da şarkı söyleyerek dijital medyayı etkin kullanmaya çalışıyor. Mayıs 2017 tarihinde paylaştığı “Çirkin Dünya” cover çalışması sonrası devamında da birçok cover parçayı dinleyicileriyle buluşturmanın yanında “yine de sen”, “Yıkılmam Asla”, “Olmuyor Bak”, “Başka Dünyaya” gibi çalışmalarıyla bireysel üretim sürecini sürdürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şimdiki zamanın kesişiminde “Serçe ve Aşk” dinleyiciye kıymetli bir buluşma sunuyor.

    Melodilerle dolu nice buluşmalara…