hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Uğur Hakan Hacıoğlu Uğur Hakan Hacıoğlu

    Hayat Durağının İlham Veren Dizeleri – Bilgehan Serhat Çınar’dan Vurgun

    06.11.2022 Pazar | 09:19Son Güncelleme:

    Bir yolculuğun hedeflenen varış noktası kadar mola yerleri de kıymetlidir. Sözlerin, dizelerin yani hikayenin içinde yer alan altı çizilecek her noktanın bir durakta kaleme alınması yaşananlara ayrı bir kıymet katar. İnsan yaşamı boyunca birçok durakta birçok hikayeye denk gelir. Denk gelişlerin arasında kendi molalarında da kendi hikayesini zenginleştirmeyi amaçlar. Bu amaç doğrultusunda da müzik ve hikaye arasında kuvvetli bir bağ kurmak mümkündür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnsanın gençliğinden başlayarak yolculuklarına, varışlarına, sevinçlerine, hüzünlerine, yetişmelerine ve kaçırışlarına müzik eşlik etmektedir. Müziğin hayatın her anında bizlere eşlik etmesi ruhumuzun bu kıymetli gıdasının hayat boyu bizlere sunduğu sıcak ve lezzetli ikramları ne denli değerlendirdiğimizle de ilgilidir.

    Satır aralarının arasında yeni bir çalışmanın ve yeni tanıdığım bir ismin çalışmasını sizlere tanıtmak istiyorum. Bilgehan Serhat Çınar, geçtiğimiz günlerde “Vurgun” isimli çalışmasını dinleyiciyle buluşturdu. Bu çalışma vesilesiyle de benim kendisini keşfetme sürecim gerçekleşti. Gerçekleşen bu keşif süreci beraberinde titizlikle hazırlanmış bir şarkının geceme eşlik etmesiyle taçlandı.

    Ne tesadüftür ki düşüncelerimizi güçlendirecek şekilde Bilgehan Serhat Çınar, slow pop tarzında hazırladığı yeni teklisini, “2017 yılında bir otobanın benzin istasyonunda sözlerini karaladığım ve iki sene sonra bestesiyle vücut bulmuş bir parçadır” sözleriyle duyurdu. Bir melodi bir şarkıyla, bir şarkı da bizleri bir hikaye ile buluşturdu. Meydana gelen “Vurgun” çalışması neticesinde ilerleyen süreçte Bilgehan Serhat Çınar adını daha sık duyacağımı tahmin ediyorum. Şarkının söz ve ahengi arasındaki uyum bu tahminimi doğrular nitelikte izler taşıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bilgehan Serhat Çınar’ın söz ve müziği kendisine, düzenlemesi Bahri Burak Usluer’e ait “Vurgun” çalışmasında akustik gitarda ve elektrik gitarda Murat Kanbal, davulda, basgitarda, klavyede ve yaylılarda Bahri Burak Usluer yer alıyor. Şarkının mix ve mastering’i Bahri Burak Usluer’e, fotoğraflar Emre Ertem’e, kapak tasarımı Melike Parlak’a ait. Şarkının kayıtları BAM Stüdyosunda gerçekleşti. Şarkı da bizlerle MEYPOM etiketiyle buluştu.

    Bazen gerçekleşen bir buluşma hayat durağının ilham veren dizelerinde bizlere yeni notlar almak için bir zaman tanır. “Vurgun” çalışması da buna güzel bir örnek olabilecek nitelikte sakin, ferah ve huzurlu bir çalışma olarak dinleyicilerinin ilgisini bekliyor.

    Daha nice duraklara ve üretimlere…