hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Uğur Hakan Hacıoğlu Uğur Hakan Hacıoğlu

    Hayatın Motifleri – Elif Çağlar’dan Only of Me

    02.10.2022 Pazar | 09:18Son Güncelleme:

    Bazen güneşin açtığı bazen de soğuk rüzgarların esip yağmurlara öncül olduğu sonbahar mevsiminin kendini hissettirdiği bu günlerde dünyanın kendine ait motifleri hissetmek ve bu motiflerin güzelleştirdiği tabiat renklerini görmek mümkün. Hayatlarımızın kargaşasının içinde bir mola verip bu renkleri görmek günümüzün de renklenmesine eşlik edecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çoğu zaman hayatın kendi yoruculuğu içinde bir çıkış noktası ya da tutunacak bir dal ararız. Oysa müzik tüm kökleriyle bizi sarmaya ve kabul etmeye hazırdır. Yeter ki doğru tarafından görebilmeyi, dinleyebilmeyi bilelim…

    Elif Çağlar, İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik bölümünde eğitim görmesinin ardından 2006 yılında lisansüstü eğitim görmek için gittiği New York’ta Queens College bünyesindeki "The Aaron Copland School of Music"ten mezun olması sonrası gerçekleştirdiği çalışmalarıyla adından söz ettirmeyi başardı. Aldığı eğitimin müzikal yansımalarını çalışmalarından sıklıkla hissettiğimiz Elif Çağlar yıllar geçtikçe her yeni çalışmasında hayatın renklerinden kendi müzikal notalarına yeni bir renk ve yeni bir motif eklemeyi de ihmal etmedi. Her yeni çalışmanın içeriğinde hayata dair yeni motifler barındırıyor olması da dinleyicinin kendine dair izleri çalışmalar içinde bulmasını kolaylaştırdı. Bu yolculuk içsel ve toplumsal olarak üretimlerin gün geçtikçe daha çok bilinir olmasına ve daha geniş kitlelere de hitap etmesine olanak sağlamaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplumsal hassasiyetin yanında müzikal üretimlerde sanat hassasiyetinin de göz ardı edilmemesi gerekmektedir. Müzikal üretim sürecinde işin mutfağında gösterilen titizlik üretimin akıcı, hoş ve doyurucu bir melodi ve ahenk ile dinleyiciye ulaşmasını sağlamasının yanında belirli bir gelişim serüveninin de anahtarını oluşturmaktadır.

    Elif Çağlar geçtiğimiz gün yayınlanan “Only of Me” çalışmasıyla gelişim serüvenin anahtarıyla başarı kapılarından birini daha açtı. “Only of Me” minimal elektronik altyapısı, sakin ritmi ve basit armonisinin üzerine eklenmiş zengin melodileri ve farklı renklerle süslenen vokalleriyle, downtempo, pop ve indie sularında gezinen, sözlerinde aşkın başlangıç sürecini sade şekilde anlatan bir şarkı. İçeriğindeki bu zengin motiflerin dinlerken hisler dünyasıyla da buluşması şarkının üretim sürecindeki başarıyı ortaya çıkartıyor.

    Sözleri ve müziği Elif Çağlar’a, mix ve mastering çalışması Deniz Doğançay’a ve illüstrasyon çalışması Aytaç Öztürk’e ait olan “Only of Me” hayata dair izleri hissetmek isteyen titiz dinleyiciler için yeni haftaya anlam katacak bir çalışma…

    Hayata, motiflere ve değerli anlamlara…