hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Uğur Hakan Hacıoğlu Uğur Hakan Hacıoğlu

    Kapalı Kapılar Ardındaki Duygular - Sercan Candemir’den Muazzam Bir İhtimalsin

    12.03.2023 Pazar | 09:04Son Güncelleme:

    Kapana sıkışmış hayallerin arasında kendimize yeniden başlamak için saklanacak yeni boşluklar bulmaya çalışıyoruz. Sıkıştığımız kapan canımızı yaksa da vazgeçmiyoruz. Çünkü hayat ihtimaller dehlizinde umudun varlığını bizlere öğretti. Öğrenilen ihtimaller üzerine inşa ettiğimiz yeni hayaller bir gün kapana sıkışacak olsa da onları gerçekleştirme ümidini korumak belki de en kıymetli mücadelemiz…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrenilmiş ihtimaller üzerine melodilerin yazılıp, kırılmış kabuğumuzdan sıyrılarak hayatlarımızda edindiğimiz acı tecrübelere rağmen ayakta kalmaya çalıştığımız şu günlerde sanatın ve müziğin kıymetini daha da net bir biçimde görüyoruz. Müzisyenlerin üretimden kopmaması tıpkı diğer iş kollarının üretim formlarına devam etmesi gibi oldukça elzemdir. Müzisyen ürettikçe kayıplara, korkulara ve kargaşaya rağmen bizlere dinlenecek bir bahçe sunuyor. Bu bahçede kendi melodi salıncağımızda gökyüzüne doğru kendimizi bırakıp gerçeğin acı yanından bir nebze olsun uzaklaşabiliyoruz.

    Meydanın değil sokağın, kalabalığın değil yalnızlığın ve en önemlisi yaşananların aktarıldığı çalışmalarıyla tanıdığımız Sercan Candemir son çalışması “Muazzam Bir İhtimalsin” ile tüm ama ile başlayan cümlelere rağmen sığındığı duyguları hissettiren bir şarkı ile dinleyiciyi selamlıyor. Kapalı kapılar ardında hislerimizle baş başa kalırken yaşanan yalnızlığın hissedildiği melodilerde Sercan Candemir, indie-rock formatındaki çalışmasıyla dinleyiciyi bireysel özlemlerini sorgulamaya yönlendiriyor.

    Sözü ve müziğinin yanı sıra vokal, gitar ve tüm dijital enstrüman kayıtları ile mixing çalışmalarının tamamı Sercan Candemir’e ait olan “Muazzam Bir İhtimalsin” uzun yolculukların, ihtimallerin, varsayımların, düşüncelerin irdelendiği her an başucu şarkısı olacak bir değere sahip…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu zor günlerde üretimlerin de, bu üretimleri duyurmanın da müzisyenler için zor olduğu aşikar. Fakat müzik devam ettikçe umutların sönmediği, ihtimallerin devam ettiği de bir gerçek… Üretimler devam etmeli ki her yeni günde bizler de yeniden başlayacak enerjiyi kendimizde bulabilelim. Bu zamanlarda her insanın yeni güne başlarken kendinde bir motivasyon aradığını düşünürsek yeni üretimlere bu manada büyük görevler düştüğünü de belirtmeliyim.

    Sercan Candemir son yıllarda solo üretimleriyle adından söz ettirmeyi başarmasının yanında “Muazzam Bir İhtimal” ile bizleri uzun bir yolculuğa davet ediyor. Zorlu dönemeçlerle boğuştuğumuz şu günlerde sakin bir yolculuğun hepimize iyi geleceğini umuyorum.

    Umuda, ihtimallere ve duygulara…