hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Uğur Hakan Hacıoğlu Uğur Hakan Hacıoğlu

    Kendini Duyma Yolculuğu: Özlem Akpınar Yiğit’ten Ses Ver

    25.09.2022 Pazar | 09:36Son Güncelleme:

    Yaşam seyahatinde gördüğümüz birçok sahnenin zihnimizde bıraktığı anı sarmalında vakit geçtikçe derinlerde kalan anıların silinmediğini ve duyguların da desteğiyle hep diri kaldıklarını görürüz. Bu süreçle birlikte yaşamın bizlere sundukları karşısında da ikilem yaşarız. “Ben kimim?” Bu soru yüzyılımızda en çok sorulan soruların başında gelmektedir. Bu soruya yanıt arama yolculuğu da yaşam seyahatinin en önemli virajlarından biridir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dönemeçlerin geçilmesi kişisel olarak insanda bir tecrübe havuzunun meydana gelmesine ve bu havuzda birikenlerle kişinin istek, duygu ve düşüncelerinin ışığında kendini duyma yolculuğunda önemli bir adım olmasıyla önem kazanmaktadır. Kişi bu sebeple en karanlık anlarda bile kendine seslenip ilk önce kendini duyarak çıkış noktasına kendi ile hareket etmelidir.

    Özlem Akpınar Yiğit, üçüncü single çalışması “Ses Ver” ile hayat döngüsünde sıkışıp kalan bir ruhun, bundan kurtulma çabasına ve farkındalık anına vurgu yapıyor. Çalışmanın içerisinde insanın kendini bulma yolculuğuna dair ayak izlerini takip ederek keyifli bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Şarkı içinde “Şehir çığlık atarken” derken kendi sesini duymayı hedefleyen insanın dikkatine ve bilincine dair vurgunun da yapıldığını görüyoruz. Şarkıda yaşamsal döngünün içinde ben olma yolundaki insanın bireysel yorgunlukları, kendini bulma yolculuğu ve bu mücadelesinin meydana getirdiği sorgu yeteneğini gözlemliyoruz. Bu gözlemlerin de ışığında keyifli bir parçanın dinleyicide bir muhakeme fırsatı yarattığı ortaya çıkıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçmiş yıllarda modern ve etnik vokal tarzında üretimleriyle tanıdığımız Özlem Akpınar Yiğit, son yıllarda single çalışmaları ile dikkat çekmeye devam ediyor. “Ses Ver” şarkısının mix, mastering ve aranjesinde de Arda Yiğit’in imzası var. Bu birlikteliğin daha birçok müzikal üretimde karşımıza çıkacağı da hissedilebiliyor…

    Üretimlerin ve motivasyonların şartlardan oldukça etkilendiği günümüzde gerçekleştirilen üretimlere sahip çıkılması müzisyenlerin üretimlerinde olumlu bir atmosferin meydana gelmesine olanak sağlamasının yanında onlara yeni çalışmalar özelinde bir teşvik de yaratacaktır.

    “Ses Ver” insanın yaşam seyahatinde mutlaka dinlemesi – dinlenmesi gereken bir durak.

    Yaşama, müziğe ve duraklara…