hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Uğur Hakan Hacıoğlu Uğur Hakan Hacıoğlu

    Melodilerin Rutinlerle Yüzleşmesi – Dmlll ve Yeni Çalışması “Face Off”

    29.04.2022 Cuma | 14:16Son Güncelleme:

    Hayat insanları belirli rutinlerin arasına sıkıştırmış durumda. Bazen süregelen tekrarları yıkabilmek için hayatın kendinden de kaçıyor insan… Akışın giderek hızlandığı bu zamanda hızlı adımların, hızlı okumanın, hızlı yaşamanın kıymetine dem vuruluyor. Günlük hayatımızda koridorlarda, kaldırımlarda ve taşıtların içinde birçok insanla aynı havayı solurken onları ertesi gün orada görmeyeceğimizi bilsek de biz o rutinlerin içerisinde yine olacağımızın farkındayız. Çünkü hepimizin ulaşmak istediği emeller ve bunlar uğruna sadık kaldığımız rutinleri var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnsanın yalnızlığı ile kalabalığı, hüznü ile mutluluğu karşıtlık oluştursa da bu duyguların birbirleriyle geçiş yolculukları vardır. Duyguların birbirleri arasında oluşturdukları köprüler gibi melodilerin de aralarında kurdukları köprüler vardır. Dmlll’nin son çalışması “Face Off”, dinlerken melodilerin günlük hayatın rutinlerini nasıl yansıttığına tanık oldum. Hüznün, kalabalığın, yalnızlığın, mutluluğun geçişlerine, bir insanın bir an durup hayatın neresinde olduğunu sorgulayıp kendiyle yüzleşirken endişeye kapılıp geride kalmamak adına rutine bağlı kalıp adımlarını hızlandırmasına… Bir yandan da giderek gölgesine ve kendisine yabancılaşıp ondan korkmasına… “Face Off” çalışması bu bağlamda insanın kendisiyle enstrümantal bir yüzleşme gerçekleştirmesine olanak sağlıyor.

    Bireysel korku ve endişelerin beraberinde getirdiği toplumsal problemlerin devamında kitlelerin öfke problemiyle kendilerine ve çıkarlarına uymayanlar üzerinden oluşturdukları düşmanlarla savaşmaları da çağımızın hala devam eden sorunlarından. Bu sorunun canlı tanıklığını yaşadığımız günümüz dünyasında “Face Off”” toplumsal bir yüzleşme imkanını da bizlere sunuyor. Bu sebeple şarkının insanın gölgesiyle yüzleşme korkusunu ve bunun yansıması olan, dünyada bitmek bilmeyen savaş halini işlemesini son derece kıymetli buluyorum.

    Dmlll mahlasıyla bilinen Damla Bozkurt, 11 yaşında kemanıyla başladığı müzikal yolculukta Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Okulu ve devamında 2002 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nden mezun oldu. 2003 yılında Başkent Üniversitesi Orkestra Akademik Başkent bünyesinde keman sanatçısı olarak görevine başladı. Müzikal kariyerini akademik çalışmaların yanında bireysel ve topluluk müziklerine sağladığı katkılarla günümüzde hala sürdürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçmiş çalışmalarına değinirsek; Damla Bozkurt’un ilk solo EP albümü ”Short Tales of Winter” 2018 yılında Verses Records (Washington DC) tarafından yayınlandı. Bu albümün hemen ardından ikinci albümümün kayıtlarına başladı ve 2019 yılının Ekim ayında ”Stories from a Cruel Planet” albümünü yine Verses Records etiketiyle yayınladı. 2022 yılının Nisan ayı itibarıyla da eserlerini seslendirmek için oluşturduğu Dmlll Strings topluluğuyla sahne alıyor, dinleyiciyle buluşuyor.

    Son çalışması “Face Off” ile Damla bizlere perde ardına itilen problemlerle, korkularımızla ve kaçışlarımızla yüzleşmek için değerli bir kapı aralıyor.

    Kapıları aralayacak daha nice üretimlere…