hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Uğur Hakan Hacıoğlu Uğur Hakan Hacıoğlu

    Yalnızlığa Tabi Bir Teslimiyet – Pelin Alios’tan Bırak Kendini Suya

    13.11.2022 Pazar | 09:38Son Güncelleme:

    Her yalnızlık iç koşullarında kendine bağlı bir teslimiyetin izlerini taşır. Teslimiyetin peşine gelen alışılmış duyguların izlerini de insanların üzerinde görmek mümkündür. Yalnız suyun akışına kendini bırakan insan bu izlerden arınmak için gerekli fırsatı yakalamış olur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müzik kariyerinde her sanatçı kendi adımları ile kendi yolculuk rotasını çizmektedir. Çizilen rotanın içinde duygusal yapıların, yaşamsal tecrübelerin ve müzikal eğilimin izleri bir durak gibi karşımıza devamlı olarak çıkmaktadır. Bu duraklar vasıtasıyla da müzisyenin ruh dünyası ve müziğe bakışına dair bir gözlem fırsatını yakalarız.

    Müzikal yolculuğa adım attığı andan beri hissettiği duyguları yansıtan Pelin Alios, “İçimdeki Çocuk” çalışması sonrası “Bırak Kendini Suya” şarkısını dinleyiciyle buluşturdu. Garaj Müzik etiketiyle yayınlanan çalışmada hareketli bir ritmin arasında duygusal geçişleri, insanın tabi bir teslimiyetle kollarının arasına sıkıştığı yalnızlık duygusunu ve yaşamaya odaklandığı yeni duygular ile geçmiş duyguları arasındaki yüzleşmeleri hissetmek mümkün. Üstelik bu hislerin arasında genç, dinamik ve enerjik sesiyle Pelin Alios şarkıya gerekli katkıyı da sağlamış...

    Pelin Alios, yeni çalışması “Bırak Kendini Suya” ile ilgili düşüncelerini “Bu evrende hepimiz doğum ve ölüm anında yalnız ama aynı zamanda da hep birlikteyiz, tıpkı aynı yöne akan bir suyun akışında birlikte akan damlalar gibi. Ben hayallerimi erteledikçe, biri gelsin, bir şey olsun ve hayatım değişsin diye durdukça etrafım kalabalık da olsa içsel bir yalnız hissi seslendi bana. Bu yüzden çocukluğumdan beri şarkılar yazsam da insanlardan en sakladığım hayal dünyamın kahramanları oldu şarkılarım. Bu şarkı bana yalnız bıraktığım Pelin’i buldurdu ve yaşam akışına teslim etti” sözleriyle ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Söz ve müziği Pelin Alios’a ait olan “Bırak Kendini Suya” çalışmasının aranjesi Çağatay Azad, vokal kayıt ve editi Kaan Arslan’a, mix-masteringi Ufuk Kevser’e ait. Yönetmen koltuğunda Derya Mansur’un yer aldığı klibin oyuncuları, dans terapistiyle çalışarak hepimizin hayatta ve ilişkilerde yaşadığı yalnızlık duygusunu ekrana taşıdı. İki ayrı gün ve iki ayrı mekanda çekilen klibin başrollerinde Elçin Biçer ve Can Cecikoğlu yer aldı.

    “Bırak Kendini Suya” şarkısını dinledikten sonra müzisyenin kendinde yalnız bıraktığı parçaları şarkının içinde bulması insana daha birçok kişinin de bu çalışma ile içinde yalnız bıraktığı parçalarla buluşma fırsatı sunacağını gösteriyor. Parçalar arasında kalan ve bir bütünü oluşturma gayretine girişmiş her duygunun arasında insan biraz daha yalnızlaşıyor. Daha büyük yalnızlıklara kendinizi bırakmadan evvel “Bırak Kendini Suya” dinlenmek için güvenli bir liman…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yalnızlığa, müziğe ve suya…