hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Uğur Hakan Hacıoğlu Uğur Hakan Hacıoğlu

    Yenilikçi Bir Festival – Isle Of Escape Festival

    11.05.2023 Perşembe | 10:41Son Güncelleme:

    Gök ne kadar kararsa da gecelerinde, sabahına ulaştıracak ışıklar belirdiğinde tebessüm eden yüzlerde gizlidir umudun tohumları… Umudu yeşerten insan, insanı da diri tutan umuttur. Umudunu yitirmemiş her insan devam eden süreçte mücadelesini aksatmadan kendi yolunda yürümeye devam edecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Günlerin hızını siyasal iklimin belirlediği bir süreçte kültürel ve sanatsal gelişmelerin göz ardı edilmesi toplumsal ve bireysel buhranların, krizlerin artışına neden olmaktadır. Toplum ve içinde yaşayan bireylerin kabul etmesi gereken husus insanın düşün yapısı ve duyguları itibarıyla sanata, müziğe ve belki de en önemlisi dinlenmeye olan ihtiyacıdır.

    Dinlenmenin önemi kriz ortamlarında kendisini daha da belirgin bir şekilde belli eder. Günler geçtikçe hepimiz gündemdeki olaylara kendimizi tamamen teslim edip ruhumuzun temel ihtiyaçlarını mahrum bıraktık. Belki de bu mağduriyet ruhsal sorunların yaşanmasına ve çözümlenemeyen meselelerin gündeme gelmesine sebep olacaktır. Tüm bunların çözümünde de insanın kendine düşen sorumluluğu oldukça fazladır.
    Başlangıcı antik dönemlere uzanan festival kültürü hiç şüphesiz başladı andan itibaren zenginleşmiş, her kültürün, inancın ve toplumun dinamikleri arasında kendine bir varlık formu oluşturmayı başarmıştır. Yeni festivallerin ortaya çıkışı da amaçların ışığında toplumsal ve bireysel ihtiyaçlara cevap olma misyonuyla ortaya çıkmaktadır. Her yeni festival, bir festivalin eksikliğini gidermek amacıyla organize edilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ulusal bayramımız 19 Mayıs’ta başlayacak olan Isle Of Escape Festival üçüncü yılında ilk kez Bodrum’da gerçekleşecek. Önceki yıllarda da sürdürdüğü yenilikçi bakış açısını festival kültürüne kazandırmayı hedefleyen organizasyon bu yıl Bodrum’un kıyılarında insanları bir araya getirecek.

    Müzikal anlamda yirminin üzerinde uluslararası ve yerel sanatçının performanslarının yer almasının yanında sanat sergileri, atölyeler ile disiplinler arası bir kültür zenginliği katılımcıların beğenisine sunulacak. Müziğin, sanatın ve kişisel gözlem ile doyumun hissi anlamda sizleri doyuma ulaştıracağı festival Susona Bodrum LXR Hotels & Resort ve DoubleTree By Hilton Bodrum Işıl Club Resort ev sahipliğinde düzenlenecek.

    Yeni kuşağın özel ilgi gösterdiği elektronik müziğin seçkin isimlerinin performanslarıyla yer alacağı festival müzikal ritim bağlamında katılımcılarına önemli bir deneyim vaat ediyor. Bu vaadini de sanat, gastronomi, modayı da kapsayacak şekilde farklı, yenilikçi ve modern bir festival deneyimiyle sunuyor. Yoga, miksoloji ve kokteyl workshopları, Sedef Gali Arthouse pop-up workshopları, Milagron pop-up mağazası, makyaj stüdyosunun da festival programında yer alması aslında festivalin ne denli zengin bir içeriğe sahip olduğunu bizlere gösteriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müzikal bağlamda ise; Ameme, Avangart Tabldot, Awen (Live/Dj), Birds of Mind, Eclair Fifi, Lea Kdoch, Life on Planets, Moojo, Seth Troxler, Can Molti, Cuneyt Ozturk, Diana Swan, Dj Bey, Ezgi, Kantel, Memo Garan, Mertkan Akd, Murat Tokuz, Orkun Bozdemir, Pekiner, Saruu, Tan Guner, Umutcan Genç ve Vasil Vingas gibi birçok sanatçı festival bünyesinde sahnede olacak.

    Seçimin, siyasal iklimin bu denli yıprattığı bir sürecin sonunda Isle Of Escape sadece eğlence ile değil yaşatacağı deneyim, arınma ve fırsatlarıyla sizlere bambaşka fırsatlar vaat ediyor.
    Müziğe, festivallere ve umuda…