hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Umut Katırcı
    Umut Katırcı

    Umut Katırcı

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Whatsapp başlattı, Facetime bitirdi

    Darbe girişimi gecesine sosyal medya da darbesini vurdu.

    Devamını Oku22.07.2016

    Facebook’u canlandırın

    Internet sosyal medya ile gelişmeye devam ediyor. Önce metinler vardı, sonra görseller geldi. Görseller hareket edip animasyona dönüştü ve bugün ise video çağındayız. Son dönemde video alanında büyük yatırımlar yapan Facebook, canlı yayın işine oldukça iddialı bir giriş yaptı. Uzunca bir süre Mentions ile sadece ünlülere açık olan canlı video özelliği, Facebook Live servisi ile tüm kullanıcılara açmaya başladı.

    Devamını Oku05.07.2016

    Flappy Bird oyununu kaç dakikada yazabilirsiniz?

    Teknoloji, bilgisayarlar ve özellikle akıllı cihazlarla sık etkileşim içinde olduğumuz bu dünyada, bir yazılım dili ile kodlamayı öğrenmek, bu cihazların nasıl çalıştığının temelini bilmek anlamına geliyor. Ama daha ötesi, programlama dili öğrenme, en çok sistematik düşünme ve problem çözebilme yeteneğini geliştirmeye yarıyor.  

    Devamını Oku10.02.2016

    Tarihin en büyük siber saldırısının hedefinde IŞİD mi vardı?

    Geçtiğimiz hafta BBC’nin web sitesine ait servislere tarihin en büyük siber saldırısı gerçekleşti. Saldırıyı kendilerine "New World Hacking” adını veren ABD merkezli 12 kişilik bir grup üstlendi. Hedeflerinde IŞİD mi vardı?

    Devamını Oku11.01.2016

    Facebook’tan canlı yayın yapmak

    Sosyal medya devi Facebook Ağustos ayında sadece ünlülerin kullanacağı Mentions uygulamasını duyurmuştu. Ünlü yüzlerle sınırlı kalmak yeterince test edilmiş olacak ki, facebook canlı yayını bu ay ortasından itibaren tüm onaylı sayfalara açtı.

    Devamını Oku25.12.2015

    Tuvalet sırasında başlayan ilişkiden, 45 milyar dolarlık mutlu sona

    Bir partide tuvalet sırasında başlayan Çin asıllı Priscilla Chan ile Mark Zuckerberg ilişkisi, dokuz yıl sonra Mark’ın Facebook’ta, düğünden bir fotoğraf karesini paylaşıp, ilişki durumu “evli” olarak değiştirmesi ile sonlanmıştı. O dönemde Zuckerberg çiftinin bu paylaşımını 750 binden fazla kişi beğenmişti. Tüm Facebook kullanıcıları gibi, düğünden önceki hafta California Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Chan'in mezuniyet kutlamasına geldiklerini sanan konuklar için de bu evlilik sürpriz olmuştu.

    Devamını Oku02.12.2015

    Facebook, Snapchat’i alamadı ama...

    İnternet bir çağı bitirip, yeni bir çağı açarak günümüzde zamanımızın büyük kısmını onunla geçirdiğimiz bir teknoloji olarak yerini aldı. Mirc, ICQ, Altavista, Geocities veya Lycos’u hatırlayan var mı? Elbette vardır, ama kim derdi ki, bir gün bunların hepsi tarih olacak. 

    Devamını Oku13.11.2015

    1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1*0 = ? kaç eder?

    A diyenler RT’lesin, B diyenler FAV’lasın dönemi kısa süre önce sona erdi. Twitter anket uygulamasını tüm kullanıcılara açtı. Artık tweet oluştururken anketimizi hazırlayıp, takipçilerimizle paylaşabiliyoruz.

    Devamını Oku11.11.2015