hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Vedat Karabulut Vedat Karabulut

    Dijital 2021: “Dijitalin Durumu'na İlişkin Son Görüşler”

    13.06.2022 Pazartesi | 09:08Son Güncelleme:

    Ocak 2021'deki küresel "Dijital Durum" için ana istatistikler ve trendler şunlardır:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nüfus: 2021'in başında dünya nüfusu 7.83 milyardı. Birleşmiş Milletler, bu rakamın şu anda yılda yüzde 1 arttığını bildiriyor, bu da küresel toplamın 2020'nin başından bu yana 80 milyondan fazla kişi arttığı anlamına geliyor. .

    Mobil: Bugün 5,22 milyar insan cep telefonu kullanıyor ve bu, dünya nüfusunun yüzde 66,6'sına eşit. Benzersiz mobil kullanıcılar Ocak 2020'den bu yana yüzde 1,8 (93 milyon) büyürken, toplam mobil bağlantı sayısı 72 milyon (yüzde 0,9) artarak 2021'in başında toplam 8,02 milyara ulaştı.

    İnternet: Ocak 2021'de dünya genelinde 4,66 milyar insan interneti kullanıyor, geçen yıl bu zamana göre 316 milyon (yüzde 7,3) arttı. Küresel internet penetrasyonu şu anda yüzde 59,5 seviyesinde. Ancak COVID-19, internet kullanıcı sayılarının raporlanmasını önemli ölçüde etkiledi, bu nedenle gerçek rakamlar daha yüksek olabilir.

    Sosyal medya: Şu anda dünya çapında 4.20 milyar sosyal medya kullanıcısı var. Bu rakam son 12 ayda 490 milyon artarak yıllık yüzde 13'ten fazla büyüme sağladı. Sosyal medya kullanıcılarının sayısı şu anda dünya nüfusunun yüzde 53'ünden fazlasına eşit.
    Ancak, lezzetli bilgilerin ötesinde, tüm bu veriler bize insanların çevrimiçi olarak gerçekte ne yaptıkları hakkında ne söylüyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yılın en önemli trendlerinin kullanışlı özetini bulacaksınız, ancak bu hikayelerden herhangi birini daha ayrıntılı olarak incelemek isterseniz, burada yer almayan diğer bazı hikayelerle birlikte, DataReportal.com'a gidin. Burada Dijital 2021 raporları ve analizlerinin eksiksiz koleksiyonunu bulabilirsiniz.

    Sosyal medyanın benimsenmesi artıyor

    Sosyal medya kullanıcı sayıları geçen yıl yüzde 13'ten fazla arttı ve yaklaşık yarım milyar yeni kullanıcı 2021'in başında küresel toplamı neredeyse 4,2 milyara çıkardı.

    Ortalama olarak, 2020 boyunca her gün 1,3 milyondan fazla yeni kullanıcı sosyal medyaya katıldı ve bu her saniyede yaklaşık 15½ yeni kullanıcıya eşit.

    Tipik bir sosyal medya kullanıcısı artık her gün sosyal medyada 2 saat 25 dakika harcıyor ve bu da her hafta yaklaşık olarak hayatlarının uyanık bir gününe denk geliyor.

    Mobil cihazlar "ilk" ekranımız oldu

    App Annie'den elde edilen veriler, dünyanın dört bir yanındaki Android kullanıcılarının artık telefonlarını kullanarak her gün 4 saatten fazla zaman harcadıklarını gösteriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplamda bu, Android kullanıcılarının son 12 ayda telefonlarını kullanarak toplam 3.5 trilyon saatten fazla zaman harcadıkları anlamına geliyor.

    App Annie'nin Mobil Durumu 2021 raporu, cep telefonlarının artık canlı TV'den daha fazla zaman harcadığını ortaya koyuyor.

    GWI'nin verileri de benzer bir hikaye anlatıyor. Şirketin en son araştırması, tipik küresel internet kullanıcısının artık günde 3 saat 39 dakikayı cep telefonundan interneti kullanarak geçirdiğini, buna karşılık günde toplam 3 saat 24 dakika televizyon izlediğini ortaya koyuyor.

    Bağlam açısından bu, ortalama bir internet kullanıcısının artık telefonlarında bağlı hizmetleri kullanarak TV izlemekten yaklaşık yüzde 7 daha uzun zaman harcadığı anlamına geliyor.

    Ancak, mobil cihazlar hala günlük internet süremizin yaklaşık yarısını oluşturuyor.

    Sağlıkla ve Sevgiyle kalın,

    3 KURALI LÜTFEN UNUTMAYIN! MASKE – MESAFE – TEMİZLİK