hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Vedat Karabulut Vedat Karabulut

    En iyi 15 Satış Ortaklığı (Affiliate marketing) Programı

    21.11.2022 Pazartesi | 09:49Son Güncelleme:

    20 yıl önce dijital pazarlamaya yani online’a gönül verdiğimde farklı isimlerle Affiliate Marketing yani Satış Ortaklığı pazarı mevcuttu. Geleneksel pazarlama bu işin piri idi. Nihayet yıllar sonra bu terim ile online olarak tanıştık ve ortaya her iki tarafı da memnun eden, bazen de hayal kırıklığına uğratan bir sistem çıktı. Gelin öncelikle Affiliate Marketing yani Satış Ortaklığı nedir ve nasıl yönetilir onu öğrenelim!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Satış Ortaklığı (Affiliate) Programı nedir?

    Bağlı kuruluş programı, bir işletmenin başka bir işletmeye, web sitesine veya etkileyiciye trafik, olası satış veya ürünleri veya hizmetleri için satış yapması için komisyon ödediği bir pazarlama düzenlemesidir.

    Program, bağlı kuruluşun web sitelerinde veya sosyal medyada paylaşması için benzersiz bir izleme bağlantısı sağlar. Bir kullanıcı bu bağlantıya tıkladığında ve sayfayı ziyaret ettiğinde veya bir satın alma yaptığında, bağlı kuruluş çerezler aracılığıyla izlenir ve olası satış veya satışla kredilendirilir.

    İlgili her iki taraf için bir kazan-kazan durumu. Tüccar daha fazla görünürlük ve satış elde ederken, Affiliate network, oluşturulan her başarılı olası satış veya satış için bir komisyon kazanır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bağlı kuruluş pazarlama programları tüm şekil ve boyutlarda gelir. Bazıları basit metin bağlantılarıdır, diğerleri ise afişler, ürün widget'ları vb. gibi daha karmaşık araçlar kullanır.

    Artık bağlı kuruluş programları hakkında temel bilgilere sahip olduğunuza göre, katılabileceğiniz farklı bağlı kuruluş programlarına geçelim.

    Bağlı kuruluş pazarlamasında yeniyseniz, bağlı kuruluş pazarlamasının ne olduğu ve nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyebilirsiniz (konuyu ayrıntılı olarak açıkladım).

    Satış Ortaklığı (Affiliate) Programı Nasıl Çalışır?

    İşlem oldukça basittir.

    İlk olarak, bir ortaklık programı olan bir satıcı bulmanız gerekir. Ardından programlarına kaydolun ve benzersiz ortaklık bağlantınızı alın.

    Şimdi bu bağlantıyı blogunuzda, web sitenizde veya sosyal medya profillerinizde tanıtın.

    Bir ziyaretçi satış ortağı bağlantınıza tıkladığında ve satıcının sitesini ziyaret ettiğinde, bir işlem gerçekleştirdiğinde veya bir satın alma işlemi gerçekleştirdiğinde, bir komisyon kazanırsınız. Bu, kaydolduğunuz bağlı kuruluş programının türüne bağlıdır.

    Bu kadar basit.

    Bazı bağlı kuruluş programları, yinelenen komisyonlar ve iki aşamalı komisyonlar da sunar. Bu yazının ilerleyen bölümlerinde onlardan bahsedeceğim. Öyleyse okumaya devam edelim!

    Affiliate Network ve Affiliate Programı Arasındaki Fark Nedir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bağlı kuruluş ağları (Affiliate network), tüccarları bağlı kuruluşlara bağlayan platformlardır. Bu ağlar, farklı satıcılar tarafından sunulan tüm bağlı kuruluş programlarının merkezi bir veritabanına sahiptir. Bu, bağlı kuruluşların katılmak için farklı programları bulmasını ve karşılaştırmasını kolaylaştırır.

    Satış Ortaklık programları ( Affiliate program ), bir ortaklık ağı aracılığıyla değil, doğrudan bireysel satıcılar tarafından sunulur. Bu programları web sitelerinde veya çevrimiçi bir arama yoluyla bulabilirsiniz.

    - Satış Ortaklık Programlarının Farklı Türleri vardır.

    Satış Ortaklık programları ( Affiliate program ), her biri kendi yararlarına sahip olan tüm şekil ve boyutlarda gelir.

    İşte en popüler satış ortaklık programı türlerinden bazıları:

    1. HubSpot’s Affiliate Program
    2. Fiverr Affiliates
    3. Grammarly’s Affiliate Program
    4. Semrush Affiliate Program
    5. Canva’s Affiliate Program
    6. Amazon Associates
    7. Target Partners
    8. Bluehost Affiliate Program
    9. BigCommerce Affiliate Program
    10. Thinkific’s Affiliate Program
    11. Coursera’s Affiliate Program
    12. Tripadvisor Affiliate Program
    13. CheapFlights Affiliate Program
    14. Sephora’s Beauty Affiliate Program
    15. Ulta Beauty Affiliate Program

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siz siz olun, mutlaka işi ehline teslim edin. Türkiye’de Affiliate işini hakkı ile yapan ajanslar eminim mevcut.

    Sağlıkla ve Sevgiyle kalın,

    3 KURALI LÜTFEN UNUTMAYIN! MASKE – MESAFE – TEMİZLİK