hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Yonca Özge Çallı Yonca Özge Çallı

    İlk randevuda ne giyilmeli?

    23.08.2020 Pazar | 10:32Son Güncelleme:

    Nereye gitmeli? Ne yemeli? Nasıl geçecek? Hoşlanacak mıyım yoksa fiyasko mu olacak? Bir daha görüşecek miyiz? Acaba evlenir miyiz? Eğer ortada bir ‘İlk Randevu‘ durumu varsa mutlaka aklınızda bir sürü soru olacaktır. Ama belki de en önemli soru ‘Ne giyineceğim?‘ sorusudur. Hatta bu sorunun cevabı varsa başka soruların pek önemi de yoktur:) Bu yazımda neler yazacağımı kafamda derlerken eşimle yaptığımız ilk randevuyu düşündüm, üzerinden bir kaç yıl geçmiş olmasına rağmen yine aynı heyecanı içimde hissettim. Diğer bütün kadınlarda olduğu gibi kendime ‘Ne giyineceğim?‘ sorusunu ne kadar da çok sormuştum. O nedenle bu yazımda size biraz da olsa ışık tutabileceğim için çok memnunum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk randevular heyecanlı olduğu kadar gergin de olabilir. Çünkü zaten heyecan, gerginliği bazı zamanlarda beraberinde de getirir. Burada en önemli konu gerginliği en aza indirebilmek ve ‘İlk Randevu‘ esnasında olabildiğince doğal ve özgüvenli olabilmektir. Biz kadınlar için de doğallık ve özgüvenin temelini oluşturacak en önemli etken o esnada nasıl gözüktüğümüz ile ilgilidir.

    O halde ne yapmalıyız? Seçimimizi yaparken ne giyecek olursak olalım kendimiz olmakla başlamalıyız. Kendi sosyal hayatımızda zaten tercih ettiğimiz ya da etme potansiyelimiz olan, kendi zevkimize uygun bir kıyafet seçimi en doğrusu olacaktır. Daha kolay anlaşılır olabilmek için randevunun gerçekleşeceği yere göre bazı önerilerde bulunmak istiyorum. Sonrasında tek yapmanız gereken onları kendinizce harmanlayıp, kendi stilinize uydurmanızdır.

    İlk randevuda ne giyilmeli

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sabah Kahvaltısı / Kahvesi

    Bir cumartesi gününü hayal ettim. Biraz ağırdan almak için akşam yemeği yerine sabah saatlerinde buluşmak tercih edilmiş. Belki de taraflardan birinin çok sevdiği bir kahvaltı mekanı var ve özellikle oraya gitmek istiyor. O nedenle sabah randevusu tercih edilmiş. Ya da belki de randevu sabah kahvaltısı ile başlayıp akşam yemeği ile son bulacak. ‘ İlk Randevular ‘çok belirsiz olmalarına rağmen benim deneyimlerime göre ilk beş dakikada nasıl geçeceği ve ikinci randevunun olup olmayacağı anlaşılmaktadır :) Ne giymeli sorusunun yanında ne giymemeli sorusu da çok önem taşımaktadır. Örneğin Blazer ceket, keten harici şık sayılabilecek veya işe giderken giyinmeyi tercih ettiğiniz gömlekler, takımlar, çok yüksek topuklu ayakkabılar, abartılı makyaj, taşlı veya payetli elbiseler kesinlikle bu randevu için uygun değildir. Randevu yaz mevsiminde gerçekleşiyorsa şehre, semte göre bir jean şort/jean pantolon üzerine keten mevsime uygun bir gömlek, kendi tarzınıza uygun ve rahat hissedeceğiniz bir bluz, yine keten alt üst takım, midi boy bir elbise, beyaz/ekru renkte bir pantolon ve üzerine tercih edilecek yine beyaz/ekru tiril tiril bir gömlek, bluz giyilebilir. Burada önemli olan ilk randevu için benim önerim sade ve pastel renklerin tercih edilmesidir. Örneğin kırmızı ya da fuşya rengi çok iddialı kaçabilir, karşınızdakinin ilgisini dağıtabilir. O nedenle beyaz, ekru, toz pembe, açık mavi, pudra gibi renklerin tercih edilmesi daha uygun olacaktır. Bununla birlikle kahverengi ve lacivert rengini hiç bir ‘İlk Randevu‘ için önermiyorum. Bunun en temel nedeni ise olabilecek en ciddi renkler olmalarıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk randevuda ne giyilmeli

    Öğle Yemeği

    Benim için öğle yemeği randevusu en ciddi randevudur. Sabah kahvaltısı ya da kahvesinin samimiyeti, akşam yemeğinin ise şıklığı ve flörtüzlüğü yoktur. O nedenle bu tip randevularda bir nebze daha olsa ciddi, mesafeli olmaktan bir zarar gelmeyecektir. Yukarıdaki kıyafet önerilerinin hepsi bu randevuda da geçerli olmakta birlikte, ek olarak yürümenizi zorlaştırmayan, rahat hissedeceğiniz topuklu ayakkabılar, blazer ceketler, gömlekler, orta ya da küçük boyuttaki çantalar ilave edilebilir. Ben yine abartılı makyajdan kaçınılmasından yanayım, örneğin kırmızı ruj bu tip randevu için de uygun olmayacaktır. Aksesuar kullanmayı seviyorsanız ve o sizin tarzınızın bir parçası ise mutlaka onları kullanmaktan çekinmemenizi öneririm.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk randevuda ne giyilmeli

    Akşam Yemeği

    Yukarıda da dediğim gibi akşam yemeği randevusu şık ve flörtöz bir buluşmadır. O nedenle en heyecanlı olanıdır. Yukarıda bahsi geçen bütün kıyafetler unutulmalıdır ve ’İlk Randevuda’ ‘ne giyinilir?‘ sorusunun cevabı daha ciddiye alınmalıdır. Bana sorarsanız en önemli husus ne giyilirse giyilsin çok fazla ten gösterilmemelidir. Sabah randevularının aksine akşam randevusunda tek parça elbiseleri tercih edebiliriz. Uzun, kısa, midi boy kendinizi nasıl iyi hissediyorsanız vücut tipinize göre tercih edeceğiniz her elbise sizi güvende hissettirecektir. Elbiselerin yanı sıra tulumlar, yüksek belli mini ya da midi etekler üzerine giyilecek kısa büstiyerler, ipek bluzlar, şort- bluz takımlar (koyu renk tercih edilmelidir), belki de jean pantolon üzerine giyilecek bisiklet yaka / v yaka beyaz düz t-shirt boyuna takılacak altın zincirler, büyük halka küpeler, kırmızı bir ruj ve topuklu sivri burun bir stiletto ayakkabı ile çok şık hale getirilebilir. Gündüz buluşmasının aksine beyaz rengin akşam yemek randevusu için uygun olduğunu düşünmüyorum. Çok kabul edici bir renk olmasının yanı sıra içilen içkinin ya da yenilen yemeğin kazara üstünüze dökülmesi durumunda sizi en çaresiz bırakacak renk olacaktır :) Bununla birlikte doğal makyajınıza biraz far ve renkli bir ruj ekleyebilirsiniz. Buradaki en önemli husus kendiniz olmanız, karşınızdaki sizi daha çok beğenir düşüncesi ile olmadığınız biri gibi giyinmeniz yanlış olacak ve randevunuzun verimini düşürecektir. Tek yapmanız gereken kendi tarzınızın çizgisinden çıkmadan belki yeni kıyafet ve aksesuarlarla belki de dolabınızdan sevdiğiniz, size güzel enerji getirdiğini düşündüğünüz kıyafetleriniz, takılarınız ile kombin yapmanız en doğrusu olacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk randevuda ne giyilmeli

    Bütün randevular için geçerli olacak ilave maddelerim;

    • Abartılı makyajdan kaçının,
    • Pullu, payetli, taşlı kıyafetlerden kaçının,
    • Çok fazla ten göstermekten, abartılı dekoltelerden kaçının,
    • Kıyafetinizin temiz, ütülenmiş olduğundan emin olun,
    • Ayakkabılarınızın rahat olmasına dikkat edin,
    • Makyaj tazelemek için vazgeçilmez ürünlerinizi yanınıza almayı unutmayın,
    • Manikür ve pedikürünüzün taze olduğundan emin olun ,
    • Ve en ama en önemlisi kim olduğunuzu unutmayın ve KENDİNİZ OLUN! Sizi ikinci randevunuza taşıyacak olan kıyafetiniz değil özgüveniniz ve kendiniz olmanız olacaktır.

    İlk randevuda ne giyilmeli

    Bu yazımda kendimin, arkadaşlarımın, kardeşlerimin deneyimlerini harmanlayarak fikirlerimi sizinle paylaştım. Umarım ‘İlk Randevularınızda’ faydasını görürsünüz. Herkese sevgiler ve renkli günler dilerim…