hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Yonca Özge Çallı Yonca Özge Çallı

    Konforlu aynı zamanda şık nasıl olunur?

    30.10.2020 Cuma | 09:59Son Güncelleme:

    Konforlu, rahat parçaları birleştirerek şık bir kombin haline getirmek düşünüldüğü kadar zor değil. Sivri burun ince topuklu ayakkabı giymeden, inci kolye takmadan, kırmızı ruj sürmeden, havalı bir fön çektirtmeden de şık olmak mümkün. Hatta bunu başarabilen bir kadının gün içindeki motivasyonu daha yüksek, hareket alanı daha geniş olacaktır. Aynı zamanda konforlu, rahat ve şık olduğundan emin olan bir kadın çok daha özgüvenli hissedecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İçinde bulunulan mevsim ne olursa olsun ihtiyacınız olan tek şey şıklığınızdan ödün vermeden hareket alanınızı engellemeyecek parçalar bulabilmek. Özellikle Covid 19 salgınının Dünya'yı etkisine aldığı bu süreçte modacıların, tasarımcıların ve tüketicinin dahi öngöremediği bazı moda akımları başladı. Pandemi ve #Evdekal süreci geçmişe nazaran daha konforlu, rahat kombinler ile sokağa çıkmamıza karşı bizi teşvik etti. Sosyal medya ve sıkça kullandığımız Instagram gibi uygulamalarda yer alan içerik üreticiler, blog yazarları, modacılar, göz önünde olan tanınmış kişiler ve moda ikonları aracılığı ile yeni moda akımları bizi de etkisi altına aldı.

    Kombinleri yaparken konfor, şık olmanın ötesine geçmiş durumda. Eşofman takımları, spor ayakkabılar, kışın dahi çoraplarla giyilebilecek olan sandaletler, rahat triko takımlar, kazaklar, taytlar, geniş paçalı bol kotlar ve büyük beden ceketler, kova şapkalar …

    Gelelim yukarıda belirttiğim konforlu parçalar ile nasıl şık kombinler yaparak kusursuz bir şekilde nasıl parlayabileceğinize.

    Eşofman Takımları

    Eskiden eşofman takımları evde ya da pazar günleri yapılan aktivitelerde giyiliyordu. Ancak günümüzde eşofmanlar gündelik hayatımızın bir parçası oldu. Şık olarak nitelendireceğimiz kombin başlıkları altında yer almaya başladı. Güzel bir spor ayakkabı, hafif bol duracak eşofman takımı, boynunuza takacağınız altın zincir bir kolye, omuz çantası kombini sizi konforlu aynı zamanda şık yapacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konforlu aynı zamanda şık nasıl olunur

    Spor Ayakkabılar

    Şık kombinleri konforlu hale getirmenin en kolay yolu sevdiğiniz bir spor ayakkabı ile onu kombin etmektir. Takım elbisenizin dahi altına giyinebileceğiniz spor ayakkabınız şık kombininize anında konfor ve rahatlık getirecektir.

    Konforlu aynı zamanda şık nasıl olunur

    Yağmur Botları

    Yağmurlu hava, sıcak, soğuk, karlı hava dinlemeden bir anda hayatımıza girdiler. Evet belki hepinizin bir adet yağmur botu vardı ancak yalnızca gerçekten çok yağmurlu havalarda giyiniyordunuz. Belki de on senedir ayakkabılığınızda duruyordu ve hiç giyinmediniz ya da hep almak istiyordunuz ancak kaç kere giyineceğinizi düşünüp vazgeçiyordunuz.Tek söyleyebileceğim şu ki bu sezon kesinlikle bir tane edinmelisiniz. Çünkü sezonun en gözde parçalarından biri olmasının yanında hem çok konforlu hem de şık.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konforlu aynı zamanda şık nasıl olunur

     

    Triko Takımlar

    Sıcacık, konforlu ve şık . Özellikle kış mevsimi için daha iyi bir kombin düşünülemez.

    Konforlu aynı zamanda şık nasıl olunur

     

    Kazaklar

    Büyük beden gibi duracak bol kazaklar eşofmanlar, etekler, şortlar, suni deri pantolonlar aklınıza gelebilecek her parça ile kombin edilebilir. Büyük beden duruşu ise kazağa konforlu olma özelliği katmaktadır. Düz tabanlı bağcıksız botlarınız, bilekten lastikli olan eşofmanlarınız ya da kargo pantolonlarınız , kazağınızın üzerine taktığınız altın zincir kolye ve halka küpeleriniz ile fazlası ile konforlu aynı zamanda şık olacaksınız. Tabii ki altın detaylı omuz çantanızı da yanınıza almayı unutmayınız :)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geniş Paçalı Pantolonlar

    Pantolonların tüm zamanlara göre belki de en çok çeşitlendiği bir dönemdeyiz. Ancak bunlarda bir tanesi var ki bu sezona damgasını vurdu. Eşofman kıvamında ve neredeyse o görüntüde olan geniş paçalı kotlar spor ayakkabılar, bisiklet yakalı üstler, üzerine takacağınız altın zincir kolye ve bol blazer ceketiniz ile sizi fazlası ile konforlu aynı zamanda şık yapacaktır.

    Konforlu aynı zamanda şık nasıl olunur

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Büyük Beden Ceketler & Montlar

    'Oversize' olarak alışveriş konuşma dilimize giren ‘büyük beden görüntülü ‘ olarak çevirebileceğimiz ceketler sezonun en moda parçalarıdır. Blazer ceketler, abartılı bol pofuduk montlar ve kabanlar konforlu şıklığımızı sağlayacak aynı zamanda kış aylarında bizi sıcacık tutacak parçalardır.

    Konforlu aynı zamanda şık nasıl olunur

    Kova Şapkalar

    Kim demiş ki kova şapkalar (bucket hat) yalnızca yazın takılır diye… Konforlu aynı zamanda şık konseptine en çok yakıştırdığım bir parçadır. Çünkü burada şık bir kombini daha yumuşatmak ve konforlu göstermek için kullanabileceğimiz minik bir hiledir.

    Konforlu aynı zamanda şık nasıl olunur

    O halde diyebiliriz ki bu sezon içinde rahat hissetmeyeceğimiz, dar, sıkı, küçük parçalar mevcut moda dünyasında raflara kalkmış yerini rahat, bol, geniş, büyük parçalar almıştır. Şıklık algısı da yine aynı şekilde değişmiş olup eşofman takımı giyinen bir kişiye artık spor giyinmiş demek yerine ne kadar şık olmuş yorumu yapılmaktadır. Konforlu aynı zamanda şık olmamızı sağlayan parçalar geçmiş zamandakilere kıyasla daha gündelik ve aykırıdır. Ancak moda akımlarının siyasetten, dünyada olan bitenden, sosyolojiden, insan psikolojisinden etkilendiğini göz önünde bulundurur isek günümüzde ki 'moda ve şık olan' algısının değişmiş olması çok kabul edilebilir bir durumdur. Sizde çok geçmeden yukarıdaki kombin önerilerini deneyebilir ve mevcut şıklık anlayışına ayak uydurabilirsiniz. Hepinize rengarenk günler dilerim !