hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Yonca Özge Çallı Yonca Özge Çallı

    Renkler ve renklerin güzel enerjisi…

    27.07.2020 Pazartesi | 14:07Son Güncelleme:

    Her zaman modumuzu yükselten, içimizi açan, ilham veren, neşe katan güzel mi güzel renkler. Ne kadar şanslıyız ki hepsi yaşadığımız doğamızda. Güneşte, gökyüzünde, çiçeklerde, denizde, kumda, güneşte… Tam da bunlara ihtiyacımızın olduğu bu yaz renkler ve renklerin enerjisi ile içimiz açılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sanki bütün modacılar, tasarımcılar, markalar Covid 19 salgınının bütün Dünya‘da yaratacağı etkiyi ve bizlere yaşatacaklarını hesaba katmış gibi tasarımlarında ve ürünlerinde belki de şu zamana dek hiç olmadığı kadar renkleri kullanmışlar. Şahsen bu benim gibi renklerin aşığı bir insan için çok ama çok büyük bir şans. Çünkü bu sezona kadar beğendiğim ya da giyinmek istediğim renklerin kumaşını alıp, terzi de diktirtmek zorunda kalırken bu sezon buna hiç ihtiyaç duymadım diyebilirim. Benim gibi renk aşığı olmayanlar ya da renkleri nasıl giyineceklerini bilmeyenler ya da cesaret edemeyenler için ise belki de çok güzel bir fırsat.

    Renkler ve renklerin güzel enerjisi…

    Renkler ve modada renkler çok geniş bir konu olduğu için bu yazımda yalnızca genel olarak bu sezonun trend renklerinden ve kısaca nasıl bir araya getirebileceğimizden bahsetmek istiyorum. Öncelikle şunu söyleyebilirim yaz sezonu ve önümüzdeki sonbahar sezonunda doğadaki bütün renkleri kıyafetlerde doğal olarak sokakta göreceğiz. Sarılar, turuncular, yeşiller, neon renkler, pembeler, canlı maviler, turkuazlar ve gökkuşağının bütün renkleri ama özellikle mor ve morun tonları. Lila renkleri sezonun bütün parçalarında var ve daha da etkili olmaya devam edecek. Hatta o kadar etkili olacak ki asla renkli bir şey giyinmem diyen kadınlar bile bu renklere ait parçaları severek kullanacaklar. Bu da benim gibi bir renk düşkününün en hoşuna giden gelişme olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Renkler ve renklerin güzel enerjisi…

    Evet gelelim yukarıda bahsettiğim sezonun hit renklerini nasıl kombin edebileceğimize. Bunun birkaç yolu var. Öncelikle en basiti bir jean ( kot, şort ya da etek olabilir ) yukarı da bahsettiğim renklerden her hangi bir tanesini gömlek, bluz ya da tshirt olarak tercih etmekle başlayabilirsiniz. Burada özellikle neon ya da bu kadar iddialı olmak istemiyorsanız mor, pembe gibi tonlar patlayacaktır ve sezonun trend renklerini kullanarak dikkat çekeceksiniz. Bunun yanı sıra; ki benim en sevdiklerimdendir- ton sür ton tercih edebilirsiniz. Bu ne demek derseniz kısaca açıklamak istiyorum; aynı rengin farklı tonlarını üzerinizdeki parçalar ile kombinlemektir. Örneğin; yeşili ele alalım. Yeşil bir mini etek, üzerine yeşil bir gömlek ya da tişörtü yine yeşil bir lazer ceket ile kombinleyebilirsiniz. Bu şekilde hem iddialı görünerek hem de renklerin modası akımına çok başarılı bir şekilde ayak uydurmuş olursunuz. Bunun yanı sıra benimde favorim olan; renkleri tamamen karıştırmaktır. Renklerin bir matematiği vardır. Bu matematik ise bilinen matematikten farklıdır. Denklemler ya da bilinmezlikler yoktur. Göze hoş gelen bütün renklerin kombinasyonu renk matematiğine uygun bir şekilde stil oluşturmuştur. Kırmızı bir pantolon ile pembe bir gömleğin tercih edilebilmesi ve çokta güzel olması gibi ya da yeşil bir elbise ile turuncu bir blazer ceketin içimizi açacak kadar tatlı bir uyumunun olması, mor ve sarının belki de gelmiş geçmiş en başarılı renk uyumu oluşturması gibi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Renkler ve renklerin güzel enerjisi…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tabi bu renkleri sadece güzel ve moda olduğu için değil, sizi yansıttığı ve hissettiğinizi giydiğiniz için de tercih etmelisiniz. Giydiğiniz kıyafeti taşımanız, içinde kendinizi çok iyi ve güvende hissetmeniz önemlidir. Sosyalleştiğinizde kafanızda soru işaretleri olmaz ya da ilk randevunuzda sürekli tuvalete gidip aynaya bakma ihtiyacı hissetmezsiniz. Bunun yanı sıra fiziksel özelliklere göre saç rengi, ten rengi gibi renk tercihinde bulunmakta çok önemlidir. Sarışın, beyaz tenli bir kadına sarı ve turuncu renkleri çok yakışmazken mor, yeşil ve pembe tonları çok ama çok yakışacaktır. Benzer mantıkla esmer bir kadına sarı tonları çok yakışacak ve bu şekilde fiziğine uygun renkleri tercih eden kadınlar çok dikkat çekeceklerdir. Bu konuyu ayrı bir yazımda ele alacağım için çok kafa karıştırmak istemiyorum :)

    Renkler ve renklerin güzel enerjisi…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genel olarak Yaz sezonu için belirli bir renkten bahsetmek ve trend olarak belirlemek çok doğru olmayacaktır. Bu sezon belki de 2020- 2021 sezonunun tamamı ‘renklerden’ oluşacak ve daha önce renkli giyinmeye cesaret edemeyen kadınları turuncular, yeşiller, morlar, pembeler, neon renklerle tanıştıracaktır, sevdirecektir, cesaretlendirecektir ve belki de vazgeçilmez kılacaktır. Renkler başlı başına doğal ilhamlardır ve yaratıcılığı artırır. Gündelik hayatımıza bir tutam da olsa yaratıcılık girse hepimizin sahip olduğu sıradan bazen sıkıcı olan monotonluk, monotonluk olmaktan çıkıp sıradan olmayan olacaktır. Tabi ki gidilecek yere, buluşulacak kişi/kişilere, mevcut etkinliğe göre renk seçimi yapmak en doğrusu olacaktır. Ama burada benim bahsettiğim renkler ve kombinler tamamen sosyal hayatımızda uygulayacağımız kendi renklerimizdir. Rengarenk günler dilerim.

    Renkler ve renklerin güzel enerjisi…

    Renkler ve renklerin güzel enerjisi…