hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Yonca Özge Çallı Yonca Özge Çallı

    Sonbaharda ne giymeli ?

    11.09.2020 Cuma | 12:20Son Güncelleme:

    Bu yazımda size tam 20 tane Sonbahar Modası‘na uygun kombin önerisinde bulunacağım. Şu andan itibaren gardırobunuzdan kaldırdığınız, bazanızın altına koyduğunuz ya da unuttuğunuz bol merserize kazaklarınızı, blazer ceketlerinizi, kotlarınızı, bol sweat-shirtlerinizi, bilekte hafif topuklu botlarınızı, şallarınızı çıkartma zamanı gelmiş bulunuyor. Benim giyinirken en çok ilham aldığım, giyindiklerimden en çok memnun olduğum mevsimdir Sonbahar. Bir yandan hala yaza ait parçalarımızı giyinebilirken bir yandan onlara bazı ilaveler yaparak Sonbahar Modası‘na ayak uydurabiliriz. Örneğin kot şortlarımızdan, eteklerimizden ya da kısa ince askılı bluzlarımızdan hemen vazgeçmek zorunda değiliz. Bunlara sadece bazı ilaveler yaparak zamansız şıklık ve fazlasıyla dikkat çekecek kombinler yapabiliriz. 

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Biraz sonra okuyacağınız kombin önerilerini hazırlarken o kadar heyecanlandım ki, bir an önce hepsini giyinmek istedim.. 

    1 - Bermuda Kot/Suni Deri Şort & Vatkalı T-shirt 

    Yapılabilecek en kolay kombin. Eğer evinizde bermuda kot şortunuz yoksa bile giyinmediğiniz ve dolabınızda öylece bekleyen bir kotunuzu keserek kendi şortunuzu yapabilirsiniz. Üzerine de son zamanlarda çok trend olan olan vatkalı t-shirt’ünüzü giyindiğinizde kombininiz tamamlanmış demektir. Ayakkabı olarak ise spor ayakkabı, topuklu ayakkabı (açık sandalet, sivri burun bir stiletto) veya favori terliklerinizi giyinerek kombininizi tamamlayabilirsiniz. 

    Sonbaharda ne giymeli

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2- Bisikletçi Taytı & Sweatshirt

    Akşam yürüyüşlerinizin ya da mahallenizde bulunan bir kafeye giderken uygulayabileceğiniz güzel bir kombinlerden biri de sevdiğiniz bir renkte giyeceğiniz bisikletçi taytı ve aynı tonlarda olacak bol kapüşonlu veya kapüşonsuz bir sweatshirt. Ayağınıza da spor ayakkabılarınızı giyebilirsiniz. Arzu ederseniz bileğinizde giyeceğiniz spor çoraplarınız ile kombininizi biraz daha tarzlaştırabilirsiniz.

    Sonbaharda ne giymeli

    3- Suni deri mini bir etek & baskılı t-shirt & ince bir hırka

    Aslında başlıkta bütün parçaları yazdım :) Hırkanızı baskılı t-shirt’ünüzün içindeki renklerden, siyah veya beyaz olarak tercih edebilirsiniz. Bu kombinle de ayağınıza giyeceğiniz bütün ayakkabılar çok güzel olacaktır.

    4-  Kot a Kot Kombini

    Benim en çok sevdiğim kombinlerden bir tanesidir. Kot pantolon, kot etek, kot şort ile kot gömlek kombini yapabilirsiniz. İçinize arzu ederseniz sevdiğiniz renkte bisiklet yaka ya da v yaka bir t-shirt de giyebilirsiniz. Burada benim en çok sevdiğim kombin kot şort, kot gömlek ve kovboy botlarıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sonbaharda ne giymeli

    5-  Kısa Elbisesiler & Bot

    Tiril tiril dizde ya da dizden biraz daha kısa elbiseleriniz ile kısa botlarınızı kombin edebilirsiniz. Benim önerim burada asker botları ya da kısa topuklu küt burunlu bilekte bitecek botlar çok yakışacaktır.

    Sonbaharda ne giymeli

    6- Halter Badi &  ‘Mom Jean’ Kot Pantolon / PantolonSonbaharda ne giymeli

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halter badiler bu sezonda çok trend olacak. Özellikle küçük göğüslü kadınlara çok yakışan bu badiler tam giyin çık kombinlerini tamamlamak için birebir.

    7- Kargo Pantolon & Bisiklet Yaka T-shirt

    Bol ya da düz paça kargo bir pantolon ile düz bir t-shirt çok yakışacaktır. Bu kombinle ayağınıza spor ayakkabını tercih etmenizi öneririm.

    8- Bol Kesim bir Eşofman Altı & Kısa bir Body & Salaş bir Lazer

    Bu kombin tam anlamıyla - eski sezonlarda olsaydık tabii - Ya Saçmalama Yonca bize ne öneriyorsun ? kombini idi.. Ama günümüzde her parça birbiri ile kombin edilebilir hale geldi. Hatta pijama görünümlü takımlarla bile sokağa çıkıyoruz artık :) Evet yanlış okumadınız bol salaş gri bir eşofman altı, üzerine beyaz kısa bir üst ve pötikareli bir blazer ceket çok yakışacaktır. Ayağınıza da beyaz bir spor ayakkabı ile tamamlayabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    9- Eşofman Takımı

    Çok basit değil mi ? Giyin ve çık. Bu sezon da şık eşofman takımlar çok tercih edilecek. Dolabınızda yoksa şimdiden edinmenizi öneririm :)

    Sonbaharda ne giymeli

    10- Çan Elbise & Oxford Tarzı Ayakkabılar

    Bu sezon Oxford ayakkabılar çok trend. Elbiseniz düz ise ayakkabınız içine bileğinizi kapatacak baklavalı bir çorap giyinebilirsiniz. Elbiseniz desenliyse düz renk çorap çok tatlı duracaktır.

    Sonbaharda ne giymeli

    11- Beyaz Pantolon & Ekru ya da Krem Rengi Merserize Kazak 

    Mevsim gereğince açık renkleri tercih ederek dikkat çekebilirsiniz. Hafif esintili günlerde ince kazaklarınızla kombininizi tamamlayarak Sonbahar Modası‘na ayak uydurmuş olursunuz.  Ayağınıza ise spor ayakkabı, bot, çizme giyebilirsiniz. Çizme tercih edecekseniz pantolonun paçalarını içine sokmayı unutmayın :)

    Sonbaharda ne giymeli

     12- Bisikletçi Taytı & Blazer Ceket

    Benim en favori kombinim. Siyah bisikletçi taytı, siyah ya da beyaz bir t-shirt, askılı bir badi ve blazer ceket. Ayağınıza spor ayakkabı giyerek kombini gündüz daha spor olarak, kısa sivri burunlu bot tercih ederseniz yine gündüz, akşam daha şık olarak giyebilirsiniz. Bu kombinde benim tercihim her zaman daha şık olan seçenek olmaktadır.

    13- Kot Şort & Beyaz Gömlek & Blazer Ceket

    Yine yaz- sonbahar karışık bir kombinle devam ediyoruz. Burada önemli olan kot şortunuzun ceketinizden daha kısa ya da aynı boyda olacak şekilde tercih edilmesidir. 

    14- Triko Elbise & Çizme

    Havalar biraz daha serinlediğinde bu mevsimde hayatımızda trikolar olacak. Hatta bu Sonbahar ve Kış trikolar daha da trend. 

    Sonbaharda ne giymeli

    15- Kot & Oversize Blazer

    Klasik bir jean pantolon, tiril tiril ipek şık bir üst ve blazer ceket. Evet nereye gidiyordum ? Öğlen yemeği randevusu, iş toplantısı, sinema… Her lokasyona uyuyor :)

    Sonbaharda ne giymeli

    16- Midi Etek 

    Hayatımıza tekrar hoşgeldin Midi Etek. T-shirt, merserize kazaklar, hırkalar, trikolar, kot ceketler. Bir çok parça ile kombin edilebilir. Gideceğiniz yere göre spor ayakkabı, topuklu bot, şık askeri botlar ya da topuklu ayakkabılar tercih edebilirsiniz.

    Sonbaharda ne giymeli

    17- Kot & V Yaka T-shirt & Bej Trençkot

    Giyin ve çık! kombinlerinden birisi daha...  Bana göre bir kadının olmazsa olmaz parçası ne olurdu sorusunun cevabı kesinlikle bir adet ‘bej trençkottur’. 

    18 - İnce Askılı Uzun Elbise & İnce bir Hırka & Spor Ayakkabı

    İnce askılı hafif degaje yaka bir uzun elbise, orta boy ya da midi boy tercih edilebilir ve bileksiz bir Converse. Tam bir Sonbahar kombini :)

    Sonbaharda ne giymeli

    19- Triko Üst Takım & Suni Deri Pantolon

    Siyah, yeşil veya  bordo suni deri bir pantolon üzerine askılı kısa bluz şeklinde bir triko ve aynı trikonun hırka takımı.  Pantolonunuz siyah ise siyah veya krem/ ekru triko takım, yeşil ya da bordo ise krem/ekru bir triko takım tercih edilmelidir. Havalar biraz daha serinlediğinde hem gündüz hem akşam için çok güzel bir kombindir. Havanın durumuna göre tercih edeceğiniz ayakkabınız ile kombininizi tamamlayabilirsiniz. Ben olsam kısa topuklu bir bot ile kombinlerdim.

    Sonbaharda ne giymeli

    20- Bol Oversize Kazak & Bel Çantası & Bot

    Ahhhh ! Biraz cesur olmayı gerektirecek bir kombin ile önerilerimi burada bitiriyorum. Bol ve uzun bir kazağınızı elbise yapın, belinize de spor ya da şık bir bel çantası ve askeri bir bot. Harika bir kombin değil mi ? 

     

    Verdiğim bütün kombin önerilerinin size çok faydalı olmasını dilerim. İstediğiniz ama giyinmeye cesaret edemediğiniz bir kombin önerisi var ise mutlaka bir çılgınlık yapın ve deneyin ! Ailenizden, arkadaşlarınızdan, iş arkadaşlarınızdan, eşinizden, erkek arkadaşınızdan alacağınız geri bildirimlerin sizi çok ama çok motive edeceğine eminim. Yenilikten kaçınmayın, trendleri de takip edin ama her zaman söylediğim gibi kendinizi unutmayın ve  içinde rahat ve güvende hissetmediğiniz hiç bir kıyafeti giyinmeyin. 

     

    Herkese rengarenk günler dilerim :)