hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Yonca Özge Çallı Yonca Özge Çallı

    Ufak dokunuşlarla nasıl fark yaratırız?

    28.09.2020 Pazartesi | 16:37Son Güncelleme:

    Bazı insanlar dikkat çekmeyi sever, bazıları ise dikkat çekmekten hoşlanmaz. Dikkat çekmeyi sevenler genelde bunun yolunu bulmuşlardır. Dikkat çekmek istemeyenler ise görünmez olmayı keşfetmişlerdir ve bu şekilde huzurludurlar. Bu yazımda yardımcı olmaya çalışacağım kişiler dikkat çekmek ve fark yaratmak isteyip bunu nasıl yapacaklarını bilmeyenlerdir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dikkat çekmek için illa aykırı olmanız gerekmemektedir. Hem kişisel motivasyonumuzu arttıracak hem de sosyal ilişkilerinizde sizi belki de daha özgüvenli kılacak nüanslar ile kendinizde arzu ettiğiniz değişiklikleri gerçekleştirebilirsiniz. Burada temel alınması gereken yegane şey ise doğallığınızdan ödün vermemektir.

    Evet şimdi gelelim tepeden tırnağı ne gibi dokunuşlar ile fark yaratabileceğinize.

    Havalı Saçlar;

    Saçlarınızın türüne göre yüzünüze yakışan en iyi modeli bularak başlayabilirsiniz. Saçlarınızı salmak mı en çok size yakışıyor ? Yoksa toplamak mı ? Öncelikle ona karar vermekle başlayabilirsiniz. Saçlarınızın doğal rengini bozmadan biraz ışıltı attırabilir ya da yüzünüzü aydınlatmak, göz renginizi belirginleştirmek için saçınıza face-light uygulamasını yaptırabilirsiniz. Burada size verebileceğim tüyo göz renginizden biraz daha açık renkli ışıltılarla gözleriniz yeşil ya da mavi fark etmeksiniz çok cazibeli kahverengiler, elalar ortaya çıkartabilirsiniz.

    Ufak dokunuşlarla nasıl fark yaratırız

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bunların yanı sıra biraz modernlikten kimseye zarar gelmeyecektir. Haydi bir çılgınlık yapın ve saçlarınızı kestirin ! Gerçekten çok rahatlayacaksınız. En azından incelen uçlarınızı kestirmeyi ihmal etmeyin. Saçlarınız uzayıp uçları inceldikçe havası söner, bu nedenle en iyi şampuan, saç kremini de kullansanız bir etkisi olmayacaktır.

    Saçı az olan kişilerde üzülmesin, en az uzun ve gür saçlı kişiler gibi saçlarınızı havalı bir hale sokabilirsiniz. Özellikle kısa saçlı kişilere saç aksesuarlarını uzun ve gür saçlı kişilere nazaran her zaman daha çok yakıştırırım. Bandanalar, klipsli saç tokaları, rengarenk lastik tokalar size çok yakışacaktır.

    Cilt Bakımı;

    Parlayan, aknesiz, çok kuru olmayan, çok yağlı olmayan bir cilt ile her zaman fark yaratabilirsiniz. Hatta tek ihtiyacınız olan bu bile olabilir:) Cilt bir kadının her şeyidir. Mutluluğudur, huzurudur, hüznüdür, anılarıdır, hüzünleridir, yediğidir, içtiğidir… Bana göre bir kadının alacağı en güzel iltifatlardan birisi yüz ve vücut cildinin ne kadar güzel ve pürüzsüz olduğudur. Gelelim ne yapmamız gerektiğine. Sabah akşam bakım rutininizi ihmal etmemeniz gerekmektedir. Başlamanız için gereken tek bilgi cilt tipinizdir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuru bir cilde mi sahipsiniz yoksa yağlı bir cilde mi? Bunun tespiti için en iyi yol ise dermatolojik ürünlerin satıldığı eczanelere giderek bir uzmandan destek alabilirsiniz. Ne şekilde ürün alacağınızı bilmiyorsanız ise tavsiye almak için gittiğiniz eczaneden, güvendiğiniz bir arkadaşınızın tavsiye ettiğini markadan ya da yalnızca internette kullanıcı yorumlarını okuyarak ürün alabilirsiniz. Benim tavsiyem yirmili yaşların başı itibari ile sabah akşam cilt bakım rutininizi bir yaşam biçimi haline getirmeniz. Otuzlu yaşlardan sonra ise biyolojik olarak yaşlanma başladığı için ürünlerinizi yaşlanma karşıtı ve hücre yenileyici özelliklerinde seçmeniz gerekmektedir

    Gelelim ne yapmamız gerektiğine haftanın her günü sabah ve akşam yüz yıkama jeli ya da köpüğü ile cildinizi temizleyin, sonrasında cildinizde oluşan gözenekleri küçültmek için mutlaka tonik kullanın, cilt tipinize uygun olan yüz nemlendiriciniz için yüzünüzü ve boynunuzu nemlendirin.Son olarak göz çevreniz için aldığınız göz kreminizi az bir miktarda alarak yüzük parmağınızın yardımı ile göz çevrenize dağıtın. Sabah akşam yapmanız gereken işlemler yalnızca bu kadar ve sadece birkaç dakikanızı alacak ama belki de sizi her daim genç kılacak, fark yarattıracak basit işlemlerdir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bunlara ek olarak haftada iki kere uygulayabileceğiniz yüz maskeleri, gece yatmadan kullanabileceğiniz serumları da rutininize ekleyebilirsiniz.

    Bu rutininize şekersiz beslenme ve bol su içmeyi de katarsanız bir ay gibi kısa bir sürede cildinizde ki farkı göreceksiniz. Çünkü parlayacaksınız :)

    Bedeniniz;

    Benim de dahil yeryüzündeki bütün kadınların en önemli konusu değil mi vücudumuz. Göğüslerimiz, göbeğimiz, basenlerimiz, kalçamız, bacaklarımız…

    Ufak dokunuşlarla nasıl fark yaratırız

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zayıflar kilo almak ister, şişmanlar zayıflamak, fit olanlar mevcut hallerini korumak.. Kısacacı bedenimiz ile ilgili her zaman bir hedefimiz var değil mi ? Bu konu başlığı ile ilgili tek söyleyebileceğim şey egzersiz yapmanız olacaktır. Nerede oturursanız oturun, nerede olursanız olun, kilonuz kaç olursa olsun hayatınıza egzersizi soktuğunuz ve rutin haline getirdiğiniz zaman yine en dikkat çeken siz olacaksınız. Hem bedeniniz sizi güvende hissettirecek hem de mental olarak çok daha huzurlu ve mutlu olacaksınız. Bu ışıltınızı da doğal olarak başkalarınıza yansıtacaksınız. Evlerde daha çok vakit geçirmeye başladığımız bu süreçte internette ücretsiz olarak derslerine katılabileceğiniz eğitmenler ile pilates, yoga ya da klasik mat egzersizleri yaparak veya doğa yürüyüşleri gerçekleştirerek fark yaratmaya başlayabilirsiniz.

    El & Ayak;

    Nam-ı değer ‘Nail Art‘ yani tırnak sanatı… O kadar orijinal, güzel tırnaklar yapılıyor ki artık. Yüzükler ile pekiştireceğiniz elleriniz ve bakımlı ayaklarınız ile fark yaratmamanızın imkanı yok.

    Ufak dokunuşlarla nasıl fark yaratırız

    Sıra dışı Kombiler;

    En çok merak ettiğiniz konu başlığına geldik sanırım. Temelde sadece moda olanı değil de size yakışanı giyinmek ile başlayabilirsiniz. Ama tabii ki fark yaratmak için bundan biraz daha fazlasına ihtiyacınız olacak. Dolabınızda olan ya da yeni alacağınız bazı çarpıcı kıyafetlere ihtiyacınız olabilir. Sadece bir kaç tüyo ile daha dikkat çekiçi ve stil sahibi gözükeceksiniz.

    Ufak dokunuşlarla nasıl fark yaratırız

    Suni Deri Motorcu Ceket;

    İyi bir motorsikletçi ceket kıyafetinizi geliştirecek ve dikkat çekici hale getirecektir. İster kot&t-shirt olarak tabir ettiğimiz en basit kombini yapın isterseniz degaje yaka saten bir elbise giyinin. Motorcu ceket giyerek spor, şık, gündelik yaptığınız bütün kombinleri dikkat çekici hale getirebilirsiniz. Siyah renk motorcu ceket klasik bir seçim olacaktır bunun yanında beyaz, ekru, neon renklerde, üzeri yazılı, baskılı istediğiniz şekilde de tercih edebilirsiniz. İnanın hepsi çok iyi duracak!

    Ufak dokunuşlarla nasıl fark yaratırız

    Ceketi Omuza Atmak;

    Blazer ceketinizi tam olarak giyinmeyin, omuzunuza koyun. O kadar cool ve güçlü duracak ki…

    Ufak dokunuşlarla nasıl fark yaratırız

    Kat Kat Giyinin;

    Nasıl mı ? Bisiklet yaka bluz , üzerine kısa bir triko, üzerine blazer ceket, çapraz çanta belki bir de boynunuza fular. Evet kat kat görüntü her zaman dikkat çeker bunu asla unutmayın.

    Ufak dokunuşlarla nasıl fark yaratırız

    Kombinle Uyumsuz Ayakkabı Tercihi;

    Şaşırtın ve beklenmedik bir ayakkabı giyinin. Örneğin tüvit bir takımın altına sneaker spor ayakkabılarınızı giyinin. Şık bir elbisenin altına bot giyinin. Kısacası tam tersini giyinin :)

    Çok Küçük Bir Parça İle Çok Büyük Bir Parçayı Birlikte Giyinmek;

    Nasıl mı ? Bol ve bir beden büyük kot pantolonunuz ile daracık, kısa bir bluz çok dikkat çekici duracaktır. Dikkat çekici gözükmenin yegane yöntemlerinden biri de vücut proporsiyonu ve ile oynamaktır.

    Ufak dokunuşlarla nasıl fark yaratırız

    Takım Giyinme;

    Takım etek ceket, takım şort ceket, takım pantolon ceket. O kadar güçlü, stil sahibi olacaksınız ki herkesin giyinmeye cesaret edemediği bir kombini giyinerek fark yaratacaksınız.

    Ufak dokunuşlarla nasıl fark yaratırız

    Bol Takı Takmak,

    Birbiri ile uyumlu üst üste takacağınız kolyeler, kalın bol denilen kalın formlu yüzükler, bir kaç delikli kulaklarınıza takacağınız çeşitli küpeleriniz ile insanlar size ve takı seçimlerinize bakmaktan gözlerini alamayacaklar.Ufak dokunuşlarla nasıl fark yaratırız

    Kombinlerinize fötr şapka ekleyin

    Ufak dokunuşlarla nasıl fark yaratırız

    Aynı Tonlarda Giyinin;

    Örneğin kıpkırmızı ya da bembeyaz. Kırmızı pantolon, kırmızı kazak ve kırmızı ceket. O kadar çok dikkat çekeceksiniz ki. Bu şekilde farklı ve özgün olabilirsiniz.

    Ufak dokunuşlarla nasıl fark yaratırız

    Chanel Kadını Ol;

    Chanel marka giyinmek zorunda değilsiniz tabii ki . Ama ilham alabilirsiniz. Chanel tarzı bir ceket, çanta ya da tüvit kareli takımlar ile fark yaratabilirsiniz.

    Ufak dokunuşlarla nasıl fark yaratırız

    Ben bu yazımda size dikkat çekmek için uyguladığım kendi tüyolarımdan bahsettim. Hepsini her gün uygulamak zorunda değilsiniz. Ayda bir yavaş yavaş başlayarak kendinize fark yaratma günü hediye edebilirsiniz. Yukarı da değinmediğim tek tüyo ise yüzünüzden eksik olmayacak gülümsemeniz ! Sadece kocaman gülümsemeniz ile yukarıdakilere dahi ihtiyaç duymadan fark yaratabilirsiniz :) Herkese renkli günler dilerim.