hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Nevşin Mengü Nevşin Mengü

    Neden Y kromozomsuz bir dünya?

    27.01.2014 Pazartesi | 11:50Son Güncelleme:

    Başlangıç notu: Aşağıdaki yazı ironi ve sarkazm öğeleri içermektedir. Üste alınıp alınmamak tamamen serbesttir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karının kafasına elektrik verdin, beynini yaktın öldürdün; sevgilinin kafasını baltayla kestin, hayat arkadaşını pompalı tüfekle vurdun, kıskandım dedin sokak ortasında kadının böğrüne bıçağı taktın (hepsi ana haber bütenimizde yayınlanmış haber) "yuh" desem yetersiz y kromozomu.

    Kadın diye sivilceli ergen kız çocuğuna hâllendin, ayıp be y kromozomu. 60 yaşında coştun yanında 25'lik kadın gezdirdin, havalı oldum sandın hâlbuki herkesi kendine bıyık altından güldürdün be y kromozomu. O testosteronu bir kontrol altına al, her gördüğüne uçarak atlama artık y kromozomu.

    Parayı da karın kazandı, kendi bizzat kazanmadıysa senin kazanmanı sağladı, çocuğa da karın baktı, evi de karın temizledi, işe giderken üstüne giydiğini karın seçti, ütüledi be y kromozomu. Yemeği de karın yaptı yıllar yılı, arada bir salataya domates doğrayınca, eti kırk yılın başı mangalda çevirince anlayışlı koca mı oldum sandın y kromozomu.

    Her gün işten eve geldin, ya surat astın oturdun, ya vırvır "Patron öyle dedi, müdür böyle şerefsizlik yaptı" diye canı çıkmış karının beynini ütüledin, hayattan soğuttun y kromozomu. "Ben olmasam var ya o şirket batar oğlum batar" diye habire attın tuttun, yav Allasen, yıllarca gelen giden kadın stajyerleri kesmekten başka hakikaten, ne yaptın, elini hangi taşın altına koydun, dürüst ol be y kromozomu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İş kuracağım dedin, karının düğün, oğlanın sünnet altınlarını sattın, onu da beceremedin, batırdın; kaldın mı eksik etek dediğin karına, anana, bacına gene y kromozomu.

    48 saat boyunca, maç bitti yorumunu baydırana kadar izledin, sabahtan akşama futbol konuştun. Ergen çocuk gibi ekran başında, stadyumda küfür kıyamet, dön bir kendine bak bu ne hal y kromozomu.

    Sinema dedin, nerede vurdulu kırdılı, vulgar aksiyon filmi var, marifet gibi onu seçtin. Kızı da o seansa mahkûm ettin. Normal insan evladı, yerden yüz metre yükseğe sıçrar mı, kasları şişirmiş bu Hollywood amcası elinde o ağırlıkta silahla bu hızda koşabilir mi hiç aklına düşmedi mi? Evlenmeden önce Las Vegas'a giden bir grup sapın, kendini bilmeyecek kadar içip saçmalamasının nesi komik, bu filmde kuyruk oldun, sinemadan soğuttun, baydın valla y kromozomu.

    O yüzünü arada bir yıka, yatmadan bari bir ağzını çalkala, yanında uyuyan da insan evladı unutma y kromozomu.

    Herşeye de alınma, binlerce yıldır iktidarsın, arada bir eleştiriye açık ol artık y kromozomu.