hourSON DAKİKA
left-arrow right-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Ozan Onat
    Ozan Onat

    Ozan Onat

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Sürücüsüz otomobillere güveniyor muyuz?

    Sürücüsüz otomobiller bugün otomotiv sektörünün yaptığı en büyük yatırım. Peki ama insanlar onlara ne kadar güveniyor?

    Devamını Oku18.03.2019

    Dünya Her Zamankinden Daha Sosyal

    We Are Social ve HootSuite tarafından her yıl küresel çapta internet kullanımıyla ilgili detaylı bir rapor yayınlanıyor. Henüz yayınlanan “Digital 2019” raporu tüm dünyada internet kullanımının her gün 1 milyon kişi arttığını gösteriyor.

    Devamını Oku02.02.2019

    Dördüncü Sanayi Devrimi Kıyısında Türkiye ve Dünya

    Dünya liderlerini, küresel şirket yöneticilerini, ekonomistleri, politikacıları, gazetecileri her yıl İsviçre’nin ünlü kayak merkezi Davos’ta biraraya getiren Dünya Ekonomi Forumu başladı. Zirve 1979 yılından beri, bugün hala başkanlığını yürüten, Klaus Schwab önderliğinde düzenleniyor.

    Devamını Oku22.01.2019

    Yeni nesil teknolojiler ve işin değişen doğası

    Dünya Bankası henüz yayımlanan “İşin Değişen Doğası” adlı raporunda “Yapay Zekanın işlerimizi elimizden alacağında dair kesin bir bulgu yok. En azından şimdilik” diyor. Ama uyarıyor; yaşanan dönüşüm çok büyük ve ayakta kalmak için belirli stratejiler gerekiyor.

    Devamını Oku08.01.2019

    2018 teknoloji dünyasına kısa bir bakış

    Koca bir yıl boyunca o kadar çok kaynaktan o kadar çok bilgiye maruz kalıyoruz ki, geri dönüp yılın toparlamasını yapmak, bunu bir önem sırasına koymak hiç kolay değil. Ancak ben yine de aklımda kalan, heyecan duyduğum ya da analiz yapma ihtiyacı hissettiğim, bu yıl yaşanan, çok konuşulan bazı olaylara ve gelişmelere kısaca değinmek isterim.

    Devamını Oku24.12.2018

    Türkiye’nin çocukları geleceğin dilini öğreniyor

    Yeni nesil teknolojiler hayatımızı tarihte hiç olmadığı ölçüde ve hızda dönüştürüyor. Tüm dünyanın her alanda radikal bir dönüşüm geçirdiği böyle bir dönemde Türkiye’nin de bu dönüşüme hızla adapte olması, hatta bazı alanlarda liderlik etmesi gerekiyor.

    Devamını Oku22.10.2018

    Kamu sektörünün geleceğine bakış

    Gelecek ve iş dünyası deyince genelde hep özel sektöre, değişecek iş yapma modellerine, dönüşecek iş alanlarına, azalan maliyetlere, karlılığa odaklanıyoruz. Oysa teknoloji benzer şekilde kamu sektörünü ve devlet işlerini de şekillendiriyor.

    Devamını Oku12.10.2018

    Teknoloji Geliştikçe Kişinin Kendine Yaptığı Yatırım da Artacak

    Geleceği şekillendiren trendlerin, teknolojinin durdurak bilmez bir hızla değiştiği, kendimizi her geçen gün yeni bir dönüşümün içinde bulduğumuz bu dijital çağda geleceğe adapte olabilmek en önemli mesele.

    Devamını Oku29.09.2018