hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fırında Kestane Tarifi: Kestane Fırında Nasıl Yapılır? Fırında Nasıl Kaç Derecede Pişer? En Güzel Kestane Yapımı

    Fırında Kestane Tarifi: Kestane Fırında Nasıl Yapılır Fırında Nasıl Kaç Derecede Pişer En Güzel Kestane Yapımı
    expand

    Kışın en güzel meyvelerden birisi de kestanedir. Sıcacık kese kağıdında satılan kestane, evde de çok güzel pişen besinlerdendir. Kestane hem çok faydalı hem de çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Oldukça besleyici ve faydalı bir besin olan kestanenin faydaları saymak ile bitmez. Kestanenin evde farklı pişirme teknikleri vardır. Kestane evlerde közde, fırında ve tavada pişirebilir. İşte Fırında Kestane tarifi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kestane, soğuk kış aylarının vazgeçilmez atıştırmalık yiyeceklerinden biridir. Kestane enfes bir kış klasiğidir. Kestanenin evde farklı pişirme teknikleri vardır. Ancak kestane en güzel ve en iyi şekilde fırında pişer. Fırında kestane pişirmek için gerekli olan şey ise kestane, tuz ve şekerdir.

    Bu sağlıklı ve besleyici besinin insan sağlığına pek çok olumlu etkisi bulunur. Kestane; vitamin, mineral ve protein anlamında oldukça zengin bir besindir. Magnezyum, potasyum, fosfor, kalsiyum, B1, B2 ve C vitaminleri yönünden çok zengin olan kestane; düşük yağ ve yüksek nişasta oranına sahiptir. Kestane; ateş düşürücü, mide hastalıklarını hafifletici, sakinleştirici, yaşlanmayı engelleyici, beyin hücrelerini tazeleyici, unutkanlığı önleyici, kanser riskini düşürücü, kolesterolü ve kan basıncını düzenleyici özelliğe sahiptir. Bütün bu sağlıklı etkileri sebebiyle kestane sağlığına ve formuna dikkat edenler tarafından da rahatlıkla tüketilebilir.

    Kestane Fırında Nasıl Yapılır?

    Kestanenin fırında pişirme tekniği en iyi şekilde pişmesini ve lezzetini korumasını sağlar. Sıcacık ve yumuşacık pişen kestane fırında bütün lezzetini iyice salar. Fırında kestane yapımı oldukça pratiktir ve bu nedenle isteyen herkes kendi evinde en güzel kestaneleri pişirebilir. Kestanenin fırın dışında tavada ve közde pişirme yöntemleri de vardır.

    Gerekli Malzemeler

    1 kilo kestane

    1 kaşık tuz

    1 kaşık şeker

    En Güzel Fırında Kestane Yapımı

    1- Kestanelerin ortasına tek tek "+" şeklinde çizik atın. Üzeri çizilen kestanelerin içi fırında çok daha iyi pişer.
    2- Çizik attığınız kestaneleri su dolu bir kaba dökün ve içine tuz ve şeker ekleyin.
    3- Kestaneleri yarım saat kadar su dolu kapta bekletin. Bu sayede kestanelerin içi şişerek daha yumuşak bir hale gelir.
    4- Fırınınızı açın ve derecesini 200 dereceye getirin.
    5- Sudan çıkardığınız kestaneleri fırın tepsisine yan yana dizin. Kestanelerin iyi pişmesi için üst üste binmemesi gerekiyor.
    6- Kestaneleri 200 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika kadar pişirin.
    7- Fırından aldığınız kestaneleri sıcak sıcak tüketebilirsiniz.

    Fırında Kestanenin Püf Noktaları

    1- Kestanenin iyi pişmesi için taze olması gerekir. Aldığınız kestanelerin tazeliğine dikkat edin.
    2- Kestaneleri fırına vermeden önce suda bekletirseniz şişmelerini ve daha iyi pişmelerini sağlarsınız. Ayrıca suda bekleyen kestanelerin kabukları piştikten sonra çok daha kolay soyulur.
    3- Kestaneleri fırına verirken kullandığınız fırın kabının veya fırın tepsisinin altına yağlı kağıt sererseniz, kestanelerin fırın tepsisine yapışmasını ve tepsi üzerinde iz bırakmasını engellersiniz.
    4- Dilerseniz suda beklettiğiniz kestaneleri bir fırın poşetinin içine koyarak da pişirebilirsiniz. Bu yöntem için kestaneleri suda beklettikten sonra fırın poşetine koyun ve poşetin ağzını sıkıca başlayın. Daha sonra ağzını bağladığınız poşetin bir kürdan veya çatal yardımıyla birkaç yerinden delerek hava almasını sağlayın. 200 derece fırında 30 - 35 dakika pişirerek tüketebilirsiniz. Bu pişirme yöntemi kestanelerin kurumasını engeller.
    5- Kestanelerin üzerini çizerken attığınız kesiklerin çok derin olmamasına veya çok küçük olmamasına dikkat edin. Eğer kestaneleri bıçak kullanarak kesme işlemi sizin için zorsa bu işlem için özel olarak kullanılan kesme aparatlarını kullanabilirsiniz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow