hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 BWI Avrupa Komitesi Toplantıları başladı

    2018 BWI Avrupa Komitesi Toplantıları başladı
    expand

    2018 BWI Avrupa Komitesi Toplantıları başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Can ÇELİK/ADANA,(DHA)- BWI Avrupa Komitesi Toplantıları'nın 2018 yılı oturumları bugün Adana’da Türkiye Yol-İş Sendikası’nın ev sahipliğinde başladı.
    Merkez Seyhan ilçesi’nde bulunan bir otelde gerçekleşen toplantıya Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, BWI Genel Başkanı Per-Olof Sjöö, BWI Avrupa Başkanı ve Konferans Başkanı Johan Lindholm ve 35 ülkeden 100’e yakın konuk katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Türkiye YOL-İŞ Sendikası olarak 2008 yılında BWI Avrupa Bölgesel toplantılarına İstanbul’da ev sahipliği yaptıklarını ve tam 10 yıl sonra üyeleri Adana’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.
    10 BİN İŞÇİ GÜVENCE ALTINA ALINDI
    Sendika olarak yaptıkları çalışmalarla 10 bin taşeron işçisi için adil ve güvenceli istihdam sağladıklarını vurgulayan Ağar, Türkiye’de kamu sektöründe taşeron işçiliğin sona ermesi için çalıştıklarını ve İstanbul Havalimanı, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı gibi kamu altyapı projelerinde istihdam edilmiş on binlerce işçiyi sendikalarına kattıklarını söyledi. Toplantı daha sonra sektörle ilgili konuların tartışılmasıyla devam etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow