hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ceyhan'da sinekle mücadele çalışmaları başladı

    Ceyhanda sinekle mücadele çalışmaları başladı
    expand

    Ceyhan'da sinekle mücadele çalışmaları başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ceyhun ÖZER/CEYHAN,(Adana),(DHA)- CEYHAN Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri yaz aylarında sivrisinek sorununun yaşanmaması için larva döneminde sinekle mücadele çalışmalarını başlattı.
    Ceyhan'ın merkez mahalleleri olan Mithatpaşa, Namık Kemal ve Civantayak mahallelerinde geniş kapsamlı olarak başlatılan ilaçlama çalışmalarının 31 merkez ve 81 civar olmak üzere 112 mahallesinde devam edeceği bildirildi.
    Sinekle mücadele için geniş kapsamlı bir çalışma başlattıklarını söyleyen Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, "Geçtiğimiz yaz döneminde sinekle mücadelede oldukça zor zamanlar yaşadık. Sineklerin larva dönemi seçim dönemine denk gelmişti ve yerel yöneticiler sinekle mücadelede kullanılması gereken araçları seçim çalışmalarında kullandıkları için ilaçlama çalışmaları yeterli düzeyde yapılmamıştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’ın da desteği ile olağanüstü bir çalışma yürüterek sinek sorununu gidermiştik. Bilimsel bir gerçek var. İlaçlamanın kış sonunda yapılması gerekiyor. Bu nedenle ilçemizde geniş kapsamlı bir ilaçlama çalışması başlattık. Bu yıl sinek sorununun yaşanmayacağını düşünüyoruz" diye konuştu. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow