hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karahan Mahallesi kanalizasyon sistemine kavuştu

    Karahan Mahallesi kanalizasyon sistemine kavuştu
    expand

    Karahan Mahallesi kanalizasyon sistemine kavuştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Büyükşehir Yasasıyla birlikte mahalle mahalle statüsüne geçen ve sorumluluk alanlarına dahil olan Çukurova ilçesine bağlı Karahan Mahallesi'ne kanalizasyon sistemini kurup alt yapı sorununu çözdü. 
    Çukurova ilçesindeki Karahan Mahallesi’ne 200, 300 ve 400 mm çaplarında borular kullanarak toplam 2 bin 850 metre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi döşeyen ASKİ ekipleri, proje kapsamında 1 adet yatay delgi uygulaması yaptı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte atık sular kanalizasyon şebeke sistemine dahil edilerek, atık su arıtma tesisine iletilmesini sağlandı. Bu sayede atık sulardan kaynaklanan çevresel kirlilik de kalıcı olarak giderildi. Uzun yıllardan sonra yaşadıkları kanalizasyon probleminin son bulmasından dolayı sevinçli olduklarını ifade eden Karahan Mahallesi sakinleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve ASKİ’ye çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 
    POZANTI ALPU VE HAMİDİYE’DE İÇME SUYU SORUNU KALMADI
    Pozantı ilçesinde yaz aylarında yaşanan nüfus artışıyla birlikte meydana gelen içme suyu problemleri, ASKİ’nin çalışmaları sayesinde çözüme kavuşturuluyor. Suyun düşük tazyikle gelmesinden dolayı su sorunu yaşanan İlçeye bağlı Alpu ve Hamidiye mahallelerinde ASKİ ekipleri, içme suyu borularının çapını büyüttü. Çapın büyümesiyle birlikte basınç artırıldı ve mahalle sakinleri sorunsuz akan sağlıklı ve temiz suya kavuştu.
    OLASI TAŞKINA KARŞI YAĞMUR SUYU ÇALIŞMALARI
    Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte olası su taşkınlarına karşı yağmur suyu çalışmalarını sürdüren ASKİ ekipleri, 4.16 kilometrelik Çukurova Mikrotünel Yağmursuyu Projesi'nin 2.25 kilometrelik bölümünü, Karataş Toplayıcı Hattı Yağmur Suyu Projesi'nde de 868 metrelik çalışmasını, 37 kilometrelik Yüreğir ve Sarıçam ilçeleri Yağmur Suyu Kolektör Hatları projesinin de 27 kilometresini, 1044 metrelik Ceyhan Büyükmangıt Yağmur Suyu Projesi'nin 753 metresini tamamladı. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow