hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kozan'a hayırsever iş insanları tarafından anaokulu yaptırılacak

    Kozana hayırsever iş insanları tarafından anaokulu yaptırılacak
    expand

    Kozan'a hayırsever iş insanları tarafından anaokulu yaptırılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gülşah ÖZGEN/ADANA,(DHA)- ADANA'nın Kozan ilçesine Kaymakam Şafak Gürçam'ın teşvikleriyle hayırsever iş insanları tarafından 250 öğrencinin eğitim göreceği anaokulu yapılacak. Anaokuluna, Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren iş insanı Ahmet Tufan Kalkan'ın adı verilecek. 
    İlçe Kaymakamı Şafak Gürçam'ın teşvikleri ile SDS firmasının ortakları tarafından önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetiştirmek üzere Şevkiye Mahallesi'ne 250 öğrenciye ev sahipliği yapacak anaokulu yapılması için harekete geçildi. Kaymakam Gürçam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, Mahalle Muhtarı Bilal Özdemir ile firmanın ortaklarının katıldığı toplantıda anaokulu ile ilgili ayrıntılar konuşuldu. 2,5 dönüm arsa üzerinde 550 metrekare anaokulu ile ilgili konuşan Gürçam, "Kozan'a böyle büyük bir yatırımı yapacak olan SDS firması nezdinde Cem Erol ve Murat Erdoğan'a ayrıca şirketin Adanalı olmayıp da bu yardıma onay veren diğer hissedarlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.
    SINIFLARDA ÖĞRENCİ YOĞUNLUĞU AZALACAK
    Kozan'da derslik sayının artışıyla sınıflarda öğrenci yoğunluğunun azalarak eğitim kalitesinin artacağını söyleyen Kaymakam Şafak Gürçam, "Kozan'da anaokulu düzeyinde derslik başına düşen öğrenci sayısı Türkiye ve Adana ortalamasının üzerindedir. Türkiye'de bu ortalama 20 öğrenci ve Adana'da 30 civarında iken Kozan'da sınıf başına düşen 35 öğrenci yüksek bir rakam. Anaokulu sınıf ortalamasında Kozan'da istenilen seviyede değiliz. Bu sorunu çözmek için yeni anaokulları ve derslikler kazandırmamız gerekirdi. Bunu düşünerek Kozanlı iş adamı Cem Erol ve Murat Erdoğan ile istişareler yaptık. Bu konuda araştırma yaparken biz de hayırsever hemşerilerimizi tanıdık ve bu konu hakkında görüşme fırsatı bulduk" diye konuştu. 
    OKULA 'AHMET TUFAN KALKAN' ADI VERİLECEK
    Eğitime yapılan yatırımın ülkeye yapılmış bir yatırım olduğunu belirten Gürçam, "Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tufan Kalkan'ın Covid-19 nedeniyle vefat etmesinin ardından adının yaşatılması için firmanın diğer ortaklarının da katıldığı yönetim kurulu kararı ile Kozan'a bu yatırımın yapılmasına onay verildi. Okulun adının da Ahmet Tufan Kalkan olmasına karar verildi. SDS firması ile ilçeye bu yatırımı kazandırmak üzere güzel bir girişim hamlesi yakaladık. Kendi iç değerlendirmelerinin ardından çok da kısa sürede dönüş yaparak olumlu cevap verdiler. Şevkiye Mahallesi 50. Yıl Anadolu Lisesi yan tarafında bulunan kaymakamlık tarafından Milli Eğitime tahsis edilen arazi üzerine, Bakanlık Tip Projeli ve anahtar teslim okulumuzu firmaları adına yapacaklar. Bizler de yapılan okulu eğitim ve öğretime açacağız" ifadelerini kullandı. Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, ilçeye yatırım yapmak isteyen vatandaşlara her daim kamu adına düşen ne varsa yardımcı olacaklarının altını çizdi.
    ÇALIŞMALAR YAKIN ZAMANDA BAŞLAYACAK
    SDS Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı ve Adana Toros Dernekleri Federasyonu Başkanı Cenap Erol ise, anaokulu için bir an önce çalışmalara başlayacaklarını belirterek, 20'den fazla hissedarın onayı ve teşviki ayrıca ülke çapındaki müşterileri ve tedarikçilerinin de katkıları ile yaptırılacak olan bu projeye vesile olmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti. Erol, “Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam'ın Kozan'a olan sevgisi ve hizmet düşüncesi bizleri de heyecanlandırdı. Kozan'ın bizler için ayrı bir önemi var. İş ortaklarımız ve ailem adına böyle bir hayra vesile olduğumuz için çok gururluyum. Kaymakamımıza bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow