hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kozan'da 'kurtuluş bayrağı' geleneği başlatıldı

    Kozanda kurtuluş bayrağı geleneği başlatıldı
    expand

    Kozan'da 'kurtuluş bayrağı' geleneği başlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali GÖKDAL/KOZAN (Adana), (DHA)- ADANA'nın Kozan ilçesinde geleneksel hale getirilecek olan 'kurtuluş bayrağı geleneği' başlatıldı. Kaymakam Şafak Gürçam, "Şehit kaymakamımız Saim Bey’in mezarı başına astığımız bayrak, Kurtuluş Bayramı'nda Hoşkadem Camisi'nin minaresine asacağımız bayrak olacak. Kurtuluş bayrağı geleneğini başlatıyoruz" dedi.
    İlçe genelinde düzenlen 19 Mayıs Haftası programına dahil edilen Kozan, Feke, Saimbeyli ve Osmaniye’nin kurtuluşunda önemli bir yere sahip olan Şehit Kaymakam Saim Bey’in mezarı başında anma programı düzenlendi. Programa Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin, Şehit Aileleri ve Gaziler dernek Başkanı Sümmani Göztaş, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kozan İnkılap İlkokulu öğrencileri tarafından okunan şiirlerin ardından Mezarlık Camii İmam Hatibi Ahmet Pamuk tarafından okunan Kuran’ı Kerim ve duaların ardından Şehit Kaymakam Saim Bey ve Kozan Mezarlığı'nda bulunan şehitlerin kabirlerine karanfiller bırakıldı.
    Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Şehit Kaymakam Saim Bey’in mezarı başına asılan bayrağın Kurtuluş bayramında Hoşkadem Camisi'nin minaresine asacak bayrak olacağını kaydederken, "Dolayısıyla kurtuluş bayrağı geleneğini bu şekilde başlatıyoruz. 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Saim Bey'in mezarına asılan bu bayrak, 19 Mayıs günü alınacak ve saat 19.19'da tören alanına getirilip, teslim edilecek. Ben de o bayrağı gençliği temsilen, gençlik ve spor ilçe müdürümüze teslim edeceğim. Gençlik ve spor ilçe müdürü ise töreni düzenleyecek olan Kozan Belediye Başkanı'na verecek. Böylece bu gelenek başlamış olacak” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow