hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlanacak

    Kozanın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlanacak
    expand

    Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlanacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali GÖKDAL/KOZAN,(Adana),(DHA)- ADANA'nın Kozan ilçesinin düşman işgalden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü 2 Haziran'da koronavirüs salgın tedbirleri kapsamında kısıtlı etkinliklerle kutlanacak. 
    Etkinliklerle ilgili belediyeden yapılan açıklamada 1 Haziran akşamı saat 22.00’de belediye hoparlöründen İstiklal Marşı'nın balkonlardan hep birlikte okunacağı belirtildi. Saat 06.45’de 7 pare top atışının ardından Hoşkadem Camii'nde temsili olarak çekilen düşman bayrağı indirilip, Türk bayrağı çekilerek ezan okunacağı belirtildi. Atatürk ve şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapılıp ardından Kozan Şehitliği'nin de ziyaret edileceği bildirildi.
    Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan kurtuluş yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, "Kozan ilçemiz bundan 100 yıl önce birlik, beraberlik ve büyük bir kahramanlıkla işgalcilerle mücadele ederek, ülkemizin kurtuluş destanına kendi satırlarını eklemenin haklı gururunu, onurunu ve mutluluğunu yaşamaktadır. Bu toprakları bizler için vatan yapmanın bedelini canları ile ödeyen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, şanlı ecdadımızdan teslim aldığı bayrağı ilelebet taşıyacak bir nesil olan Kozanlı hemşerilerimin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü tebrik ediyorum'' ifadelerini kullandı.
    Bu yıl salgın nedeniyle kısıtlı etkinliklerin yapılabileceğini aktaran Başkan Özgan, "Bu sene ilçemizin 100. kurtuluş yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler ve aktiviteler yapılacak diye önceden planlamıştık. Fakat Covid-19 salgını nedeniyle maalesef bunları yapamadık" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow