hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri Adana'da başladı

    14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri Adanada başladı
    expand

    14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri Adana'da başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Tabip Odası tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri 40 Hekim 40 Fotoğraf Sergisi düzenlendi. Meslekte 40 ve 50 yılını dolduran hekimlere plaket verilirken, Kibele Ritim Grubu'nun gösterisi ve Grup Kimene'nin saz dinletisi beğeni aldı. 
    Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik şehitler için saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinliğe Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, demokratik kitle örgütleri ve sendika temsilcilerinin yanı sıra doktor ve aileleri katıldı. Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, "Şiddetsiz bir ortamda emeğimizin karşılığını alarak 'iyi kekimlik' yapmak istiyoruz" dedi.
    Günde ortalama 40 sağlık çalışanı sözel veya fiziksel şiddete uğradığını belirten Başkan Prof. Dr. Hilal, "Şiddete uğrayan hekimlerin ancak yüzde 40 beyaz kod uygulaması vermektedir. Adana da yaptığımız bir anket çalışmasında sağlık çalışanlarının yüzde 57'si son bir yıl içinde sözel, psikolojik veya fiziksel şiddete uğradığını, bakılan hasta sayısı ile şiddetin orantılı arttığı belirtmektedir" dedi. 
    Türk Tabipleri Birliği (TTB)’nin hazırladığı Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı hızla yasalaştırılmasını isteyen Prof. Dr. Hilal, "Biz hastalara vakit ayırarak, performans kaygısı taşımadan, saldırıya, hakarete maruz kalma korkusu olmadan hekimlik yapmak istiyoruz. Tüm amacı insanların hastalıklarını tedavi etmek, ağrılarını azaltmak, yaşam sürelerini uzatmak olan bir mesleğin mensupları olarak, her zaman savaşa karşı barıştan ve ölüme karşıda yaşamdan yana tutum alırız. Mesleğimiz doğası ve meslek etiğimiz bunu emreder bunun dışında bir tutum almamız bizden beklenmemelidir" diye konuştu.
    Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Dr. Yaşar Ulutaş ise, "Sağlıktaki bu ölümcül şiddeti tam olarak ortadan kaldıracak yasal düzenlemeler yapılıncaya, hasta- hekim ilişkisini insani boyuta taşıyacak siyasal - kültürel iklim oluşuncaya ve buna uygun sağlık politikaları tesis edilinceye kadar bu konuda mücadeleyi hep birlikte yükseltmekte kararlı olduğumuz bilinmelidir. Bu amaçla tüm sağlık emekçilerini 15 Martta düzenlediğimiz Ankara’da yapılacak olan Beyaz Mitinge ve Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü olan 17 Nisan'da yapılacak olan GÖREV etkinliğine davet ediyoruz'' dedi.
    Konuşmaların ardından meslekte 40 ve 50 yılını dolduran hekimlere plaketlerini Tabip Odası Yöneticileri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar verdi. Plaket töreninin ardından Kibele Ritim Grubu'nun gösterisi ve Grup Kimene’nin saz dinletisi katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow