hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    18 Mart Şehitleri için anma töreni

    18 Mart Şehitleri için anma töreni
    expand

    18 Mart Şehitleri için anma töreni

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Valisi Mahmut Demirtaş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğünce Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen anma günü programına katıldı.

    Vali Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Seyhan Kaymakamı Vedat Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ile kamu kurum temsilcilerinin katıldığı etkinlikte Vali Demirtaş ilk olarak Yüreğir Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 'Çanakkale' temalı sergiyi gezdi. Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği “Çanakkale Türküsü”nün ardından Yüreğir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Celal Vatanoğlu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

    Yüreğir Melikşah Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Çanakkale Şehitleri” ile ilgili slayt gösterisinin ardından program, Yüreğir Şehit Abdullah Aydın Emer Anadolu Lisesi öğrencisi Yusuf Paçacı’nın okuduğu “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiir ve Yüreğir Melikşah Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Duran Acar’ın seslendirdiği “Çanakkale Toz ile Duman” adlı türkü dinletisi ile devam etti.

    Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen program; Yüreğir Mimar Sinan İlkokulu Sınıf Öğretmeni Sedat Soylular tarafından okunan “Dua” isimli şiirin ardından Yüreğir TOKİ Köprülü Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Çanakkale Geçilmez” isimli tiyatro gösterimiyle devam etti.

    Program sonunda Çanakkale Cephesinde tüm yokluklara rağmen kahramanca mücadele eden askerlerimizin bir öğününe atıfta bulunularak  katılımcılara kırık buğday çorbası, üzüm hoşafı ve bir parça da ekmek ikram edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow