hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2 yılda 2 kanseri atlattı

    2 yılda 2 kanseri atlattı
    expand

    2 yılda 2 kanseri atlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA'da 76 yaşındaki Recai Tuncel 2 yıl içerisinde arka arkaya yakalandığı hem mide hem kolon kanserini yenmeyi başardı. 
    Emekli Recai Tuncel, 2018 yılında bağırsak iltihabı olduğunu öğrendi. Recai Tuncel’in kontrolleri devam ederken 2020 yılında bu kez mide kanseri tespit edildi. Hastalığı için dış merkezde tedavi görürken, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’na başvuran Tuncel’in yapılan tetkikleri sonrası Doç. Dr. Orçun Yalav ve ekibi tarafından kapalı yöntemle ameliyatı gerçekleştirildi ve kısa sürede taburcu oldu. 2022 yılındaki kontrollerinde ise Tuncel’in kalın barsak (kolon) kanseri olduğu tespit edildi. Bir kez daha operasyona alınan Recai Tuncel yine kapalı yöntemle ameliyata alındı ve kısa süre içinde taburcu edildi.
    Geçirdiği operasyonlar sonrası  Doç. Dr. Orçun Yalav’ı ziyarete gelen Recai Tuncel, “Önce mide kanseri daha sonra kalın bağırsak kanseri tanısı aldım. Kapalı ameliyat olmam nedeni ile kısa sürede taburcu oldum. Kapalı yöntemle yapılan ameliyatlar sayesinde çok kolay ayağa kalkabildim ve yürüdüm" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

                                                               

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow