hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2'inci Öğrenme Şenlikleri başladı

    2inci Öğrenme Şenlikleri başladı
    expand

    2'inci Öğrenme Şenlikleri başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ceren BEGEÇ/ ADANA, (DHA) - ADANA’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Öğrenme Şenlikleri başladı.

    Merkez Seyhan ilçesi Atatürk Parkı içerisinde 30-31 Ekim tarihlerinde ziyaretçilerine ağırlayacak Adana Öğrenme Şenlikleri'nin açılış törenine Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, kamu kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Şenlikte vatandaşların kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı yapan Halk Eğitim Merkezleri ile Olgunlaşma Enstitüsü’nün stantlarında, kursiyerlerin 46 dalda hazırladığı el emeği ürünleri ziyaretçilere sergilendi.

    Adana Valisi Mahmut Demirtaş, öğrenmenin sadece okulla, diploma sahibi olmayla sınırlı olmadığının bilinmesi gerektiğini belirterek, “Öğrenme Şenlikleri ile hayat boyu öğrenme kapsamında farklı eğitim alanlarının olduğunu görecek, bu alanlarla ilgili bilgi edinme fırsatını da bulmuş olacaksınız. Buradan tüm hemşehrilerimi iki gün sürecek şenliklere bir kez daha davet etmek istiyorum. Gelin, kurumlarımızın açtığı stantları gezin. Sergilenen faaliyetlere ilişkin bilgiler alın ve sizler de bu kurslara iştirak edin” dedi. Hayat Boyu Öğrenme ile ilgili kurumların, Adana eğitiminin değişim ve dönüşümüne yaptığı katkıları arttırarak sürdüreceğine inandığını kaydeden Vali Demirtaş, “Valilik olarak bizler de vatandaşlarımızın hayat boyu öğrenmeye erişimini kolaylaştırmak adına her türlü çalışmayı yapmaya ve hayat boyu eğitimi desteklemeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın istek ve talepleri doğrultusunda ilimizin ihtiyacı olan kursları açmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.
    Konuşmaların ardından Vali Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş ile protokol üyeleri stantları gezerek, serilenen ürünleri inceledi. Atatürk Parkı içerisinde 30-31 Ekim tarihlerinde ziyaretçilerine ağırlayacak Adana Öğrenme Şenlikleri’nin açılış törenine kamu kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow