hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Adana Bilim Şenliği' açıldı

    Adana Bilim Şenliği açıldı
    expand

    'Adana Bilim Şenliği' açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Can ÇELİK/ADANA,(DHA)- GÜNEY Adana Kalkınma Programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Adana Bilim Şenliği' açıldı. 
    TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde organize edilen 'Adana Bilim Şenliği'nin açılışına Vali Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek, Çukurova Üniversitesi Rektörü Mustafa Kibar, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ve çok sayıda öğrenci katıldı.
    Burada bir konuşma yapan Vali Demirtaş, "Bilim şenliğimizde 164 atölye çalışması gerçekleştirilerek, kentimizde bilimsel duyarlılığın canlanmasına da önemli katkılar sağlanacaktır. Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında 43 proje başlattık. Program, sadece Güney Adana Bölgesi'nde değil, Adana’nın tamamında yarattığı kelebek etkisiyle değişim, dönüşüm ve gelişimin de sembolü haline gelmiş durumdadır" dedi.

    ‘KOLEKTİF BİR ÇALIŞMA’
    Milli Eğitim Müdürü Durgun ise, projenin öğretmenler, öğrenciler ve velilerle birlikte kolektif bir çalışma olduğunu söyledi. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek ise zamanın durmadan akan bir olgu olduğunu ve zamanı yakalamak için teknolojiyi iyi kullanmak gerektiğini belirterek, Bilim Şenliği'nin bu yolda öğrencilere büyük katkılar sunacağını belirtti.
    Konuşmalardan sonra gerçekleşen kurdele kesimiyle açılış gerçekleşti. Katılımcılar daha sonra fuar alanındaki stantları gezdi.

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow