hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana’da 2 projeye SOGEP desteği

    Adana’da 2 projeye SOGEP desteği
    expand

    Adana’da 2 projeye SOGEP desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rüşan Anıl ATAR/ADANA, (DHA)- SANAYİ ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Yüreğir Sosyal Girişimcilik Merkezi ile Kuzey Adana Kalkınma Programı’ projeleri destek almaya hak kazandı.
    Yüreğir Belediyesi’nin ‘Yüreğir Sosyal Girişimcilik Merkezi’ ve Aladağ Belediyesi’nin ‘Kuzey Adana Kalkınma Programı’ projelerinin sözleşmeleri, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ve proje sahipleri Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik tarafından imzalandı.
    Her zaman vatandaşlara en iyi şekilde hizmet götürmeyi amaçladıklarını belirten Vali Demirtaş, SOGEP’ten destek almaya hak kazanan projelerin, hayırlı olması temennisinde bulundu. Gençlerin sosyal girişim fikirlerine destek verilerek problemlere çözüm oluşturulması ve iş sahibi olmaları konusunda çeşitli eğitim, etkinlik ve ortak çalışma alanlarının oluşturulacağı Yüreğir Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin toplam bütçesi 2 milyon 420 bin lira, SOGEP’ten alacağı destek miktarı ise 2 milyon TL oldu. Feke, Karaisalı, Saimbeyli, Pozantı, Tufanbeyli Belediyeleri ve kaymakamlıklar ortaklığında, ilçelere özgü ürünlerin ekonomiye kazandırılarak kadın istihdamını artırmaya yöenlik çalışmalar yapılması amacıyla başlatılan Kuzey Adana Kalkınma Programı’nın bütçesi 2 milyon 780 bin lira, SOGEP’ten alacağı destek miktarı 2 milyon 500 bin TL oldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow