hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da 26 yeni ambulans hizmete alındı

    Adanada 26 yeni ambulans hizmete alındı
    expand

    Adana'da 26 yeni ambulans hizmete alındı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gülşah ÖZGEN/ADANA,(DHA)- ADANA'da Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 3'ü yeni doğan, 26 yeni ambulans yapılan teslim töreni ile hizmete alındı.
    Sağlık Bakanlığı tarafından kente gönderilen 3'ü yeni doğan 26 yeni ambulans, Vali Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Zenbilci, Abdullah Doğru, Tamer Dağlı ile AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay ve İl Sağlık Müdürü Halil Nacar'ın katılımıyla düzenlenen törenin ardından hizmete alındı. Törene katılan porotokol üyeleri İl Müftüsü Hasan Çınar'ın okuduğu duadan sonra ambulansları inceledi. 
    Adana İl Sağlık Müdürü Halil Nacar ambulans teslim töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
    "Acil sağlık hizmetlerimizin 26'ncı yılında Adana ilimizin acil sağlık hizmetlerine kazandırmış olduğu 26 yeni ambulansla gücümüze güz katmış bulunmaktayız. Halihazırda 66 istasyon 89 ambulansla verdiğimiz hizmetimizi bu yeni katılan ambulanslarımızla beraber ambulans sayımızı 115'e çıkartıyoruz. 26 ambulans içerisinde 3 ambulansımız yeni doğan ambulansı olup sadece yeni doğan bebekleri taşımak üzere tasarlanmıştır.  2002 yılından bugüne 16 istasyon 240 personelle çalışan acil sağlık hizmetlerimiz bugün itibariyle 66 istasyon, 928 personel, 115 ambulansla halkımızın hizmetindedir."
    Ambulasları inceleyen Jülide Sarıeroğlu da "Adana için önemli bir süreci geride bıraktık şimdi her şey inşallah yoluna girdi. Bütün hastalarımıza da şifa diliyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow