hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da 377 bin 500 maske ücretsiz dağıtılacak

    Adanada 377 bin 500 maske ücretsiz dağıtılacak
    expand

    Adana'da 377 bin 500 maske ücretsiz dağıtılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Valisi Mahmut Demirtaş, kente 377 bin 500 maskenin vatandaşlara  dağıtılması amacıyla ulaştırıldığını belirtti. Demirtaş, maskelerin cep telefonlarına kod gelen vatandaşlarca eczanelerden ücretsiz temin edilebileceğini söyledi. 
    Vali Demirtaş, koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında toplu yaşam alanları ve kamuya açık alanlarda maske takılmasının zorunlu hale gelmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara maskelerin ücretsiz ulaştırılması talimatı doğrultusunda Adana'da Vefa Sosyal Destek Grubumu tarafından maske dağıtıldığını hatırlattı. Sağlık Bakanlığı'nca kente 377 bin 500 maske daha ulaştırıldığını kaydeden Demirtaş, bu maskelerin cep telefonlarına kod gönderilen vatandaşlarca eczanelerden ücretsiz temin edileceğini ifade etti.
    Vali Demirtaş, "Devletimiz tüm kurumlarıyla toplum sağlığını korumak adına bir dizi çalışma gerçekleştiriyor. Siz değerli hemşehrilerimizden yapılan çalışmalar neticesinde belirlenen kurallara uymanızı önemle rica ediyoruz. Maske temini hususunda da sizlerden ricamız kod gelmeden ücretsiz maske için eczanelere gitmemeniz.  Cep telefonlarına ücretsiz maske kodu gelenler en yakın eczanelere gidip maskelerini alabilirler" dedi.
    Her eczaneye 100 vatandaşın ihtiyacını karşılayacak maske bırakıldığını dile getiren Vali Demirtaş, "Maske talebinde bulunan 20-65 yaş arası vatandaşlarımıza 10 gün için kişi başına 5 adet maske verilecek. Talep edilen maske o eczanede kalmadı ise vatandaşlarımız diğer eczanelere bakabilirler. Eczaneden ücretsiz maske dağıtımı sokağa çıkması kısıtlanan 20 yaş altı ile 65 yaş ve üzeri vatandaşımızı kapsamamaktadır. Eczaneden ücretsiz maske alırken sosyal mesafe kuralına dikkat edilmesini vatandaşlarımızdan özellikle istiyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow