hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da adli yıl açılışı törenle gerçekleştirildi

    Adanada adli yıl açılışı törenle gerçekleştirildi
    expand

    Adana'da adli yıl açılışı törenle gerçekleştirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akif ÖZDEMİR/ ADANA, (DHA)- ADANA'da 2019-2020 dönemi adli yılının açılışı Atatürk Anıtı’nda yapılan törenle gerçekleştirildi.
    Törene Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nihat Sözütek, Adana Bölge Adliye Mahkemesi, Adana Adliyesi ve Adana Barosu mensubu çok sayıda hakim, savcı ve avukat ile adliye personeli katıldı. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül ve Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Adana Adliyesi'nin çelengini, Adana Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Baytorun ve Adana Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hakan Kuzu, Bölge Adliye Mahkemesi çelengini, Adana Baro Başkanı Avukat Veli Küçük ve yönetim kurulu üyesi Avukat Miyesser Erselan Önenli, baro çelengini Atatürk Anıtı'na sundu.
    MESLEKTE 30-35 YILI TAMAMLAYANLARA PLAKET
    Daha sonra Adana Adliyesi'ndeki Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonu'nda avukatlık mesleğinde 30-35 yılı dolduran avukatlara plaket takdim edildi. Burada bir konuşma yapan Baro Başkanı Veli Küçük, Yargı Reformu taslağında Türkiye'deki hukuk fakülteleri ve kontenjanların azaltılmasına yönelik maddelerin yer aldığına dikkat çekerek, "Ancak yargı reformu açıklandıktan 3 gün sonra Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 2 tane daha hukuk fakültesi açılıyor. Bir hafta geçiyor Çankırı'da bir tane daha açılıyor. Bu tespitler, değerlendirmeler yapılmışken, alınan kararları, uygulanan stratejileri gördüğümüzde samimi olmadığını görüyoruz" dedi.
    Küçük, çalışmaların samimi bir şekilde yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. 

    FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow