hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da 'akıllı kavşak' trafiği rahatlattı kazaları arttırdı

    Adanada akıllı kavşak trafiği rahatlattı kazaları arttırdı
    expand

    Adana'da 'akıllı kavşak' trafiği rahatlattı kazaları arttırdı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yusuf KANTARLI-Can ÇELİK/ADANA,(DHA)-ADANA Büyükşehir Belediye tarafından Türkmenbaşı Bulvarı üzerinde yapılan ‘akıllı kavşak’ düzenlemesi, u dönüşü yapan sürücülerin şerit geçişlerindeki zorluk nedeniyle çok sayıda trafik kazasına neden oldu. 
    Merkez Çukurova ilçesinde, Belediyeevleri Mahallesi ile Huzurevleri Mahallesi arasındaki Türkmenbaşı Bulvarı üzerinde bulunan dönel kavşak bir süre önce kaldırıldı. İleriki dönemlerde otoban bağlantıları tamamlanacak olan bulvarda yol genişletme çalışması yapıldıktan sonra trafik ışıkları da kaldırılarak akıllı kavşak düzenlemesi yapıldı. Araçların hızla ilerlediği geniş bulvarda dar şekilde düzenlenen çıkıştan U dönüşü yapan vatandaşlar kendilerini sol şeritte bulunca çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Sorunu çözmek için kasis konuldu ancak kazalar devam edince bu kasis de kaldırılarak yeniden trafik ışıkları yerleştirildi ancak yaya yolu bulunmaması, trafik güvenliğinin tehlike altında olması sorununu devam ettirdi.
    ‘BURAYI YAPAN MÜHENDİSLER KİMSE GELİP GÖRSÜN’
    Yolun karşısına geçmekte zorlanan Berat Solak (57), düzenlemelere rağmen kazaların devam ettiğini söyledi. Solak, "İlk defa trafikte böyle bir dönüş görüyorum. Burayı yapan mühendisler kimse gelip görsün" dedi.
    ‘TRAFİK RAHATLADI, KAZALAR ARTTI’
    25 yıldır Belediyeevleri Mahallesi’nde oturduğu söyleyen Mehmet Şenala ise aracıyla Hilmi Kürklü Bulvarı’na geçişlerde büyük sıkıntı yaşadığını belirterek, "Akıllı kavşak oldu, deli kavşak. Buradaki yoldan arabamızla geçerken büyük sıkıntı yaşıyoruz. Arabamla döndüğümde sağ tarafa geçmek istediğimde soldan döndüğüm için arkadan gelen yoğun trafik nedeniyle kaza oluyor. Mahallemizden çıkıp ‘U’ dönüşü yaptıktan sonra İsmet Atlı Bulvarı’na dönemiyoruz. Arkadan çok yoğun bir trafik akıyor. Azami dikkat göstermezsen araban kazaya karışır. Trafik rahatladı evet ama kazalar arttı" diye konuştu.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow