hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da Bölge İdare Mahkemesi kuruldu

    Adanada Bölge İdare Mahkemesi kuruldu
    expand

    Adana'da Bölge İdare Mahkemesi kuruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA, (DHA)- ADALET Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Adana'da Bölge İdare Mahkemesi kurulması kararlaştırıldı.
    Bakanlık tarafından 7 Kasım 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan, ’Bölge İdare Mahkemelerinin Kurulmasına ve Yargı Çevrelerinin Belirlenmesine İlişkin Karar’ ile Adana Bölge İdare Mahkemesi'nin kaldırılmasına karar verilmiş ve bu kararla Adana, Mersin, Karaman, Niğde, Aksaray, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar illeri Konya Bölge İdare Mahkemesi yargı çevresine bağlanmıştı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 2576 sayılı Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkındaki Kanun uyarınca bölgenin coğrafi durumu ve iş hacmi göz önünde tutularak Adalet Bakanlığınca daha önce Konya’ya bağlanan Adana’da Bölge İdare Mahkemesi yeniden Adana’da faaliyete geçti.
    'ÇOK ÖNEMLİ BİR GELİŞME'
    Vali Mahmut Demirtaş, Adana’nın bölgenin önemli kentlerinden biri olduğunu belirtirken, "İlimizin coğrafi durumunu ve iş hacmini göz önünde bulundurduğumuzda Adana; İstanbul ve Ankara'dan sonra iş hacmi yönünden üçüncü büyük bölge idare mahkemesiydi. Böylesine önemli hacme sahip bir kurumun ilimizde tekrar hizmet vermeye başlaması çok önemli bir gelişme. Adana Bölge İdare Mahkemesinin yargı çevresi; Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye olarak belirlendi. Yeni Bölge İdare Mahkemesinin ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyor, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül’e, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
    'GAYRETLERİMİZ MEYVESİNİ VERMEYE BAŞLADI'
    AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları yoğun çaba ve gayretlerinin meyvesini vermeye başladığını belirterek, şunları kaydetti: "Ankara'ya yaptığımız ilk ziyaret ve temaslarda Adana'mız için müjdelerimizin olduğunu belirtmiştik. Akabinde Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül'ü makamında ziyaret etmiş ve Adana Adliye Binası, yeni Adli Tıp Kurumu Hizmet Binası ve Adana Bölge İdare Mahkemesi'nin kurulacağı müjdesini vermiştik. Yoğun çaba ve gayretlerimizin meyvesini çok şükür bugün alıyoruz. Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin kuruluşu ve yargı çevresine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Adana'mıza ve bölgemize hayırlı olsun. Adana'mız için gerek sağlık konusunda, gerek eğitim konusunda, gerek ulaşım konusunda, gerek adalet konusunda, ne sorun varsa çözüme kavuşturmak için gayret ediyoruz. Biz gece gündüz demeden Adana'mız için, Adanalı'ların emrinde çalışmaya devam ediyoruz." 
    'ZAMAN VE İŞ TASARRUFU SAĞLAYACAK'
    Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç da mahkemenin yeniden Adana’da kurulmasının bölge için büyük önem taşıdığını kaydederken, "Bu kararın alınması bölge insanımız, sanayicimiz, iş adamlarımız için çok önemli. 5 yıl aradan sonra yeniden Adana’da faaliyete geçecek olmasıyla önemli zaman ve iş tasarrufu sağlanacaktır. İş yükü paylaşılmış olacak ve kararlarda daha hızlı şekilde alınacaktır. Adana, stratejik konumuyla, geçmişte olduğu gibi Doğu Akdeniz Bölgesi’ndeki birçok ile en iyi ve kaliteli şekilde yeniden hizmet verme imkanı bulmuş olacaktır” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow